Ραντεβού Κέρι και Λαβρόφ στη Γενεύη για τη συνεργασία απέναντι στην ISIS
Η Γενεύη φιλοξενεί τις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο να κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων απέναντι στην ISIS στη Συρία.
Η Γενεύη φιλοξενεί τις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο να κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων απέναντι στην ISIS στη Συρία.
Οι συναντήσεις είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο και ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας πως πλησιάζουν την ολοκλήρωσή τους.
Την Πέμπτη είχαν ολοκληρωθεί στη Γενεύη οι τριήμερες συνομιλίες ειδικών επί της σταθεροποίησης της κατάστασης στη Συρία που επικεντρώθηκαν στο Χαλέπι και σε πιθανή συνεργασία μεταξύ των στρατών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Την Παρασκευή επίσης αναμένεται να συναντηθεί ξεχωριστά με τους δύο υπουργούς ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, σύμφωνα με πηγή από το γραφείο του που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, η οποία πρόσθεσε ότι δεν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα ακόμα.
Προηγουμένως, ο ντε Μιστούρα είπε σε δημοσιογράφους ότι σκόπευε να παρουσιάσει στον Κέρι και τον ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για να επανέλθει στην ομαλότητα η πολιτική διαδικασία στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση