ΤτΕ: Διεύρυνση πλεονάσματος στο ισοζύγιο πληρωμών τον Ιούνιο
Πλεόνασμα 1,005 δισ. ευρώ καταγράφει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο, μεγαλύτερο κατά 496 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ΤτΕ αποδίδει την διεύρυνση κυρίως στη βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.
Πλεόνασμα 1,005 δισ. ευρώ καταγράφει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο, μεγαλύτερο κατά 496 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.
Η ΤτΕ αποδίδει, όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση την Παρασκευή, την διεύρυνση κυρίως στη βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.
Τον Ιούνιο, αναφέρει, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών μειώθηκε, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε.
Τον ίδιο μήνα, οι τουριστικές εισπράξεις μειώθηκαν ελαφρώς στα 1,851 δισ. ευρώ τον Ιούνιο από 1,957 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Στο σύνολο του 2015, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα μόλις 7,5 εκατ. ευρώ, χάρη στις υψηλότερες τουριστικές εισπράξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Όσουλα τιμώρησε την ομάδα του Κάρικ