Ερωτήματα για το δυστύχημα στην Αίγινα από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων
Στο ναυτικό δυστύχημα στη Αίγινα αναφέρονται με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά του Θ.Δρίτσα, ενώ ο Στ.Θεοδωράκης ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όσους ήταν πάνω στο ταχύπλοο.
Στο ναυτικό δυστύχημα στη Αίγινα αναφέρονται με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
«Εύλογες απορίες προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.
«Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείταιγια τηναναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τηδιαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών.
» Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Αρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ενώ σημειώνει ότι πρέπει «να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη», καθώς «οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».
Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:
«Δύο μέρες μετά το ‘έγκλημα στην Αίγινα’ τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του.
» Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής.
» Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».
Αλλαγές στη νομοθεσία ζητάει η Ένωση Κεντρώων και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Καλλιάνος δηλώνει :
«Επιμένουμε στο να αναζητηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος και να υπάρξουν αλλαγές στην νομοθεσία ώστε να επιτρέπονται μικρότερες ταχύτητες στα σκάφη και να δηλώνονται στα αρμόδια λιμεναρχεία όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν το συμβόλαιο που δίνει στον Τζόουνς ο Ολυμπιακός και πότε έρχεται ο παίκτης στην Ελλάδα
- Αγρότες: Ανοίγουν μπάρες σε διόδια – Σε ποια σημεία εντοπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία
- Ιωάννης Παπαζήσης: «Στη δική μου γενιά έπεφτε ξύλο, ήμασταν έρμαια της κάθε τρέλας του σκηνοθέτη»
- Η AI κατακλύζει του YouTube: 20% του περιεχομένου είναι κακοφτιαγμένα «slop»
- Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 68-72: Σπουδαίο «διπλό» για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Ταϊρί (vid)
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
