Πτώση της ανεργίας κάτω από το 10% στη Γαλλία
Κάτω από το 10% έπεσε για πρώτη φορά από το 2012 το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και πιθανολογείται ότι θα δώσουν μια ώθηση στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Κάτω από το 10% έπεσε για πρώτη φορά από το 2012 το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και πιθανολογείται ότι θα δώσουν μια ώθηση στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ο γάλλος πρόεδρος έχει εξαρτήσει το πολιτικό μέλλον του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 από τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Αφού σταθεροποιήθηκε στην αρχή του χρόνου, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, στο 9,6% του ενεργού πληθυσμού στη μητροπολιτική Γαλλία και στο 9,9%, αν συνυπολογιστούν τα υπερπόντια εδάφη, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.
Τα δύο ποσοστά αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο της ανεργίας από το 3ο τρίμηνο του 2012. Έκτοτε ο δείκτης για ολόκληρη τη Γαλλία ουδέποτε πέρασε κάτω από το συμβολικό όριο του 10%.
Η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όμως η μείωση είναι μεγαλύτερη όσον αφορά την ανεργία των νέων: μειώθηκε κατά 0,4% στο 24,3%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2014.
Ωστόσο το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων – αυτών που δεν έχουν δουλειά πάνω από έναν χρόνο – παρέμεινε σταθερό στο 4,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Καϊράτ Κ19 άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό Κ19 με τον Μπαγκντάτ (vid)
- Σκληρή βεντέτα: Λευκός Οίκος εναντίον Σαμπρίνα Κάρπεντερ – Νέο βίντεο της ICE μετά την οργή της
- Τόνι Μπλερ: Εκτός της λίστας Τραμπ για το «συμβούλιο ειρήνης» στη Γάζα
- Οι 10 αλλαγές προπονητών στον πρώτο γύρο της Super League: Από τον Ρούι Βιτόρια και τον Κόντη, στον Μαλεζά
- Πόσο αύξησε η κακοκαιρία Byron τα αποθέματα νερού στον Μόρνο
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Τι λένε εκπαιδευτές σκύλων για το περιστατικό με τον θάνατο του 2χρονου παιδιού
