Τσίπρας: Ανόητος όποιος σκέπτεται τώρα εκλογές
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών προχώρησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Άρτα όπου βρέθηκε την Τρίτη, ο Αλ.Τσίπρας δήλωσε:
«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος».
Το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει προκαλέσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Όλγα Γεροβασίλη να μιλά για «εκλογολογία που έχει καταντήσει γραφική» και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να μιλά για «κυβερνητικό πανικό» και «πολιτικό θράσος της κυβέρνησης»
«Προτεραιότητα για αναπτυξιακά έργα»
Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κομμένο Άρτας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 16 Αυγούστου 1943.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η στρατηγική στόχευση της κυβέρνηση για την ανάπτυξη της χώρας, είναι η δίκαιη ανάπτυξη.
«Αυτό σημαίνει όχι μόνο δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, αλλά αναπροσανατολισμό και των πόρων ώστε να παράγεται πλούτος εκεί που έχουν διαπιστωθεί τεράστιες ανισότητες. Με αυτή τη λογική, προτεραιότητα για αναπτυξιακά έργα πνοής και υποδομών έχουν οι περιοχές που τα έχουν στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και η Ήπειρος είναι μια τέτοια περιοχή» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:
«Ήδη σε συνεργασία με τον δήμαρχο της Άρτας και τους βουλευτές θα εξαγγείλουμε μια δέσμη έργων υποδομής για την περιοχή που μπορούν να δώσουν πνοή. Άλλα αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά είναι το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πιο απομονωμένες και ορεινές περιοχές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δυτική Όχθη: Πέντε συλλήψεις υπόπτων μετά από επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων – Τραυμάτισαν βρέφος
- Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της οικογένειας ΜακΚίσικ (pics)
- Άρης Μουγκοπέτρος: Συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων στην Τρίπολη μετά από μήνυση της συζύγου του
- Sean «Diddy» Combs: Ζητά αποφυλάκιση και ακύρωση της καταδίκης του
- Τέλη κυκλοφορίας: Στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους
- Πέιν: «Η Παρτιζάν μου έδωσε μια ευκαιρία – Μίλησα με τον Ουάσινγκτον πριν έρθω»

