Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιθέσεων συνέχεια σε τουριστικά θέρετρα στην Ταϊλάνδη

Επιθέσεων συνέχεια σε τουριστικά θέρετρα στην Ταϊλάνδη

Συνεχίστηκαν οι εκρήξεις -μικρής ως το επί το πλείστον έντασης- σε τουριστικά θέρετρα στην Ταϊλάνδη μετά τα πρώτα χτυπήματα, με μέχρι στιγμής απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς συνολικά σε ορισμένους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Σε Πουκέτ και Πανγκ Νγκα οι τελευταίες εκρήξεις, αρκετοί ξένοι μεταξύ των τραυματιών. «Τοπικό σαμποτάζ, υπήρχαν προηγουμένως κάποιες πληροφορίες» λέει η αστυνομία, υποστηρίζοντας πως οι επιθέσεις δεν σχετίζονται με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα.

Συνεχίστηκαν οι εκρήξεις -μικρής ως το επί το πλείστον έντασης- σε τουριστικά θέρετρα στην Ταϊλάνδη μετά τα πρώτα χτυπήματα, με μέχρι στιγμής απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς συνολικά σε ορισμένους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Σε Πουκέτ και Πανγκ Νγκα οι τελευταίες εκρήξεις, αρκετοί ξένοι μεταξύ των τραυματιών.

«Τοπικό σαμποτάζ, υπήρχαν προηγουμένως κάποιες πληροφορίες» λέει η αστυνομία, υποστηρίζοντας πως οι επιθέσεις δεν σχετίζονται με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα.

Οι Αρχές της χώρας ανέφεραν το απόγευμα της Παρσκευής (ώρα Μπανγκόκ) πως σκοτώθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν 32.

Η αστυνομία ανέφερε πως προηγουμένως είχε πληροφορίες για επικείμενα χτυπήματα, αλλά όχι για το πού και το πότε. Απέκλεισε πάντως οι επιθέσεις να σχετίζονται με ισλαμική τρομοκρατία.

Οι πρώτες υποψίες πέφτουν σε αντιστασιακούς της χούντας που έχει αναλάβει την εξουσία από το 2014. Προ ημερών, η χούντα είχε στήσει δημοψήφισμα για συνταγματικές αλλαγές ενώ οι επιθέσεις έγιναν ανήμερα των γενεθλίων της βασίλισσας – στην κορυφή των προτεραιοτήτων της χούντας είναι η «προστασία του Στέμματος». {{{ map }}}

Βομβιστικές επιθέσεις τέτοιας, σχετικά μικρής, κλίμακας δεν είναι ασυνήθιστες στις νότιες περιφέρειες της Ταϊλάνδης όπου τα τελευταία χρόνια είναι ακόμη ενεργό το μέτωπο με μουσουλμάνους αντάρτες. Ωστόσο, τέτοια περιστατικά είχαν μειωθεί σημαντικά μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας.

Μετά την πρώτη διπλή εκρήξη στο Χούα Χιν το βράδυ της Πέμπτης (τοπική), ακολούθησε το πρωί της Παρασκευής και νέο χτύπημα με «διπλή έκρηξη» σε άλλο σημείο της πόλης.

Στο αρχικό χτύπημα είχε σκοτωθεί μία γυναίκα και είχαν τραυματιστεί 21 άτομα, στο δεύτερο σκοτώθηκε άλλο ένα άτομο και τραυματίστηκαν τρία.

Επιπλέον, δύο μικροί εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στο δημοφιλές για τους τουρίστες Πατόνγκ του Πουκέτ, στις οποίες τραυματίστηκε ένα άτομο. Στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις στο Πανγκ Νγκα, λίγο βορειότερα.

Όπως επίσης μεταδίδει το BBC, διπλή έκρηξη σημειώθηκε και στο Σουράτ Τανί, με απολογισμό έναν νεκρό.

Η αστυνομία ανέφερε αρχικά ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να είναι συντονισμένα τα χτυπήματα -κάτι που εξαρχής φαινόταν και το πιθανότερο, καθώς σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις επρόκειτο για χτυπήματα με διπλές εκρήξεις.

Στην πρώτη επίθεση στο Χούα Χιν, γύρω από την οποία η εικόνα είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα, ο πρώτος μηχανισμός πυροδοτήθηκε από απόσταση. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε 20 λεπτά αργότερα ουσιαστικά στο ίδιο σημείο, περίπου 50 μέτρα από το σημείο της πρώτης έκρηξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024