Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η συζήτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συνεχίζεται η συζήτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Συνεχίζεται η συζήτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με φόντο την πρόσφατη διαμάχη για το Ελληνικό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα συμφωνεί με ιδιωτικοποιήσεις, και θα μπορούσε να τις υλοποιήσει καλύτερα αν τις αναλάμβανε από την αρχή.

Συνεχίζεται η συζήτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με φόντο την πρόσφατη διαμάχη για το Ελληνικό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα συμφωνεί με ιδιωτικοποιήσεις, και θα μπορούσε να τις υλοποιήσει καλύτερα αν τις αναλάμβανε από την αρχή.

Σημειώνεται ότι και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εγκάλεσε τη ΝΔ μέσω του ΣΚΑΙ, γιατί δεν ιδιωτικοποίησε το Ελληνικό.

«Βεβαίως συμφωνούμε με πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά δεν συμφωνούμε με τρόπο που έγιναν» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Βέττας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει τις υπογραφές του, «η κουβέντα όμως δεν σταματάει στις υπογραφές, και αυτό μας διαχωρίσει από τους υπόλοιπους».

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν ακούστηκε κάποιος επενδυτής να δυσανασχετεί ή αν είδε κανείς κάποια επένδυση να τινάζεται στη αέρα.

Σχετικά με τις επικρίσεις που έχουν εκφράσει ακόμα και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Χρήστος Σπίρτζης) για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι ο ίδιος εκτιμά το έργο και τη θέση του κ. Πιτσιόρλα, «άλλα άλλος είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ, και άλλος ο ρόλος του υπερταμείου που ψηφίσαμε».

Αναγνώρισε ωστόσο ότι «πρέπει να συνυπάρξουμε με το ΤΑΙΠΕΔ».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε ότι «αν περνούσε από το χέρι του, θα υλοποιούνταν η μελέτη του ΕΜΠ, που θα ήταν καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ συμπλήρωσε ότι η συμφωνία θα προχωρήσει αναγκαστικά, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος δημόσιου συμφέροντος.

Απαντώντας σε ερώτηση «τι μηνύματα στέλνουμε στους επενδύτες» σχολίασε ότι «στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι… Υπάρχουν κανόνες».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «ξεπούλημα της Ελλάδας» και εκποίηση φιλέτων.

Μιλώντας και αυτός στον ΣΚΑΙ, είπε ότι οι αντιδράσεις είναι για τα μάτια του κόσμου, εξαπολύοντας επίθεση σε υπουργούς όπως ο Θ.Δρίτσας και Χρήστος Σπίρτζης.

«Έχω ακούσει πολλά λόγια που αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα, ο κ. Δρίτσας είχε ενστάσεις για την COSCO και όμως υπέγραψε φαρδιά-πλατιά» σημείωσε, ενώ για τον υπουργό Υποδομών είπε ότι

«Για τα μάτια του κόσμου είναι αντιδράσεις όπως του Σπίρτζη. Πρόκειται για απεριόριστη υποκρισία, είχαμε μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων φιλέτων στο γερμανικό δημόσιο τζάμπα για τον έλεγχο του τουρισμού» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην πραγματικότητα είναι επανακρατικοποιήσεις, καθώς η COSCO ανήκει στο κινεζικό δημόσιο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε σε κρατική ιταλική εταιρεία, ενώ και τη ΔΕΣΦΑ θέλει να πάρει η SOCAR που είναι κρατική αζέρικη εταιρεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024