Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστιο box office για το «Suicide Squad» στις ΗΠΑ

Τεράστιο box office για το «Suicide Squad» στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad), η ταινία με ήρωες υπερ-κακούς του σύμπαντος της DC, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 135 εκατομμύρια δολάρια στο box office της βορείου Αμερικής τις πρώτες ημέρες της προβολής του.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Η Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad), η ταινία με ήρωες υπερ-κακούς του σύμπαντος της DC, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 135 εκατομμύρια δολάρια στο box office της βορείου Αμερικής τις πρώτες ημέρες της προβολής του.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ, Τζάρετ Λέτο, Μάργκο Ρόμπι, σημείωσε ρεκόρ ανοίγματος για τον μήνα Αύγουστο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε μια ομάδα υπερηρώων: εκείνη των Guardians of the Galaxy (με 94 εκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, όπως σημειώνει το The Hollywood Reporter, αν και η ταινία άνοιξε εντυπωσιακά την Παρασκευή (με 65,1 εκατομύρια δολάρια), σημείωσε μεγάλη πτώση το Σάββατο (συγκεκριμένα πτώση 41%) και έτσι δεν κατάφερε να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια -όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Η αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Αμάντα Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μια μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από άτομα που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Πρόκειται για μια ομάδα από εγκληματίες, που σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν.

Οι θεατές φαίνεται, πάντως, πως αγνόησαν τους κριτικούς -οι οποίοι σε γενικές γραμμές συμφωνούσαν ότι το Suicide Squad είναι μία «κακή ταινία»- και έσπευσαν να γεμίσουν τις αμερικανικές αίθουσες.

Σχεδόν 10.000 άτομα υπέγραψαν αίτηση που ζητά το κλείσιμο της ιστοσελίδας Rotten Tomatoes επειδή «οι κριτικοί της δίνουν πάντα στις ταινίες του διευρυμένου σύμπαντος της DC άδικα κακές κριτικές». Σημειώνεται ότι το Rotten Tomatoes δεν διαθέτει δικές του κριτικές, αλλά τις συγκεντρώνει από άλλες ιστοσελίδες, βγάζοντας τον βαθμό για το πόσο καλή ή κακή είναι μία ταινία (πόσο φρέσκια ή πόσο σάπια η ντομάτα) ανάλογα με τις κριτικές που συγκεντρώνει.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Άγιερ έσπευσε να την υπερασπιστεί, σημειώνοντας ότι λατρεύει το Suicide Squad και ότι το έφτιαξε για τους φαν του κόμικ. «Ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου» σημείωνε ο Άγιερ, ο οποίος ανέφερε και μία φράση του Εμιλιάνο Ζαπάτα: «Καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος, παρά να ζεις πάντα γονατιστός».

Η ταινία θεωρείται ότι είναι μάλλον απίθανο ότι θα προβληθεί στην ισχυρή αγορά της Κίνας, εξαιτίας της σκοτεινής ατμόσφαιρας και της βίας. Πρόσφατα τόσο το Ghostbusters, όσο και το Crimson Peak δεν έλαβαν έγκριση για προβολή στην Κίνα.

* Στην Ελλάδα η ταινία θα προβάλλεται από τις 25 Αυγούστου, σε διανομή Tanweer.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024