Σταϊνμάγερ: Δεν θέλω διάλογο με την Τουρκία μόνο μέσω καμερών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι ελπίζει πως θα αποκατασταθούν οι απευθείας συνομιλίες με την Άγκυρα, παρά τις ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με την καταστολή στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. «Θα εργαστώ ώστε να εξασφαλίσω ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω μεγαφώνων, μικροφώνων και καμερών» είπε ο γερμανός υπουργός.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι ελπίζει πως θα αποκατασταθούν οι απευθείας συνομιλίες με την Άγκυρα, παρά τις ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με την καταστολή στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
«Θα εργαστώ ώστε να εξασφαλίσω ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω μεγαφώνων, μικροφώνων και καμερών» επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς Εξωτερικών γερμανόφωνων χωρών στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν.
«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική –ακόμα κι αν είναι δύσκολο λόγω της παρούσας συγκυρίας– πάρα να επιστρέψουμε στον απευθείας διάλογο με την Τουρκία».
Ο κ. Σταϊνμάγερ επισήμανε ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές του «στους τρόπους με τους οποίους θα διαχειριστεί τις σχέσεις με την Τουρκία σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και τι μπορούμε να κάνουμε για εκείνους που συνελήφθησαν».
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία δεν θα συνάδει με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
