Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μουζάλας: Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Μουζάλας: Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

«Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να τις διαχειριστεί» προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Θα δοκιμαστούμε πολύ σκληρά εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να τις διαχειριστεί» προειδοποίησε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε και έχουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα αυτό θα μας δοκιμάσει σκληρά αν συμβεί. Έχουμε 60.000 ανθρώπους, αυτό είναι νούμερο που μπορούμε να διαχειριστούμε… Αν αρχίσουν εκ νέου ροές δεν θα πεθάνουμε, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να παίζουν, αλλά θα είναι δοκιμασία για μας» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πρόκειται να λύσουμε το προσφυγικό, διαχείριση κρίσης κάνουμε» διευκρίνισε.

«Θέση της Κομισιόν, του Ολάντ και της Μέρκελ και επιμονή δική μας και πίεση διαρκής προς την Ευρώπη, είναι να ισχύσει η συμφωνία» παρατήρησε ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι η συμφωνία μπορεί να σαμποταριστεί και από κράτη της Ευρώπης.

«Η Τουρκία μέχρι στιγμής τηρεί τη συμφωνία και προσπαθούμε να τηρείται η συμφωνία. Τρεις φορές υπερβήκαμε τα 100 άτομα την ημέρα» διευκρίνισε.

Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε δε, ότι από τους 60.000 πρόσφυγες συνολικά στην Ευρώπη δικαιούνται να φύγουν 30.000 με 40.000. «Δικαιούνται να φύγουν στην Ευρώπη παλεύουμε, υπάρχουν καθυστερήσεις» είπε.

Επισήμανε ακόμη ότι Ειδομένη είναι ένα από τα παράσημα που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε δυο μήνες άδειασε με υποδειγματικές διαδικασίες χωρίς άσκηση βίας και από τους ντόπιους και τους μετανάστες που δοκιμάστηκαν. «Το Καλαί παραμένει» δήλωσε με νόημα.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό είπε ότι η έμφαση δόθηκε στο να αδειάσει η Ειδομένη και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές. Έχω ευθύνη, αισθάνομαι άσχημα για το Ελληνικό, είπε, αλλά συμπλήρωσε ότι το Ελληνικό έχει καλά οργανωμένες υπηρεσίες και γίνεται προσπάθεια ελάφρυνσης των προβλημάτων των προσφύγων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μαρινάκης: «Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε για την σπουδαία πρόκριση των Πειραιωτών στον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024