Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Animasyros πρώτη φορά «σαλπάρει» για Τήνο

Το Animasyros πρώτη φορά «σαλπάρει» για Τήνο

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Για πρώτη φορά το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αποβιβάζεται στην Τήνο. Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, την Πέμπτη, θα παρουσιαστούν προγράμματα προβολών για παιδιά και μεγάλους καθώς και ένα εργαστήριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών, υπό την καθοδήγηση του βρετανού animator και συνεργάτη του Φεστιβάλ Νταν Ρίτσαρντς.

Βάση του εργαστηρίου θα αποτελέσουν τα κυκλαδικά ειδώλια, που θα ταξιδέψουν μέσα σε μια μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και θα ζωντανέψουν από τα χέρια των συμμετεχόντων.

Το πρωινό εργαστήρι θα διαδεχθούν απογευματινές και βραδινές προβολές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους η επιλογή των καλύτερων ταινιών του animasyros 8.0.

Η επίσκεψη του Αnimasyros στην Τήνο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μεγάλου ταξιδιού που διεξάγεται στην Ελλάδα, με επόμενο σταθμό την Μύκονο.

«Είμαστε ένα παιδί της κρίσης. Ξεκινήσαμε το 2008, δειλά δειλά με μια ιδέα να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων, που τότε δεν είχε αρκετές αφορμές προβολής τουλάχιστον στη χώρα, σε μια ιστορική πόλη όπως είναι η Ερμούπολη της Σύρου. Η εξελιγμένη τοπική κοινωνία, η συγκυρία της διοργάνωσης ανάμεσα σε δύο εποχές, στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, αλλά και οι ρεαλιστικές επιλογές προώθησης του ελληνικού οπτικοακουστικού animation και οι προσκεκλημένοι, βοήθησαν στη μεγέθυνση του φεστιβάλ», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr o πρόεδρος του Φεστιβάλ, Βασίλης Καραμητσάνης.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τοAnimasyros κατέγραψε σημαντική πορεία σε περίοδο κρίσης, είχε επισημάνει ότι μέσα σε αυτά «τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όπως κι άλλες τέχνες άνθισαν έτσι κι οι έλληνες animators έδωσαν πολύ καλά δείγματα και η εξέλιξη του ελληνικού κινουμένου σχεδίου σήμερα είναι πρωτόγνωρη. Είναι μια πραγματικότητα που με χαρά υποστηρίζουμε. Για πρώτη φορά έχουμε έλληνες καλλιτέχνες που αποκτούν διασημότητα κερδίζοντας διεθνή βραβεία».

Πρόγραμμα – Ώρες Εκδηλώσεων

10.00- 14.00 Παιδικό Εργαστήριο Κινουμένων Σχεδίων stop motion για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών. Εκπαιδευτής Dan Richards (A+C Studio Μεγάλη Βρετανία). Για τις ανάγκες του εργαστηρίου θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

19:00-20:00 Προβολές Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους για παιδιά

21:00-22:30 Best of Animasyros 8.0 (Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων για ενήλικες)

Πληροφορίες
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ακτή Γεωργίου Δρόσου-Παραλία Τήνου
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016
Είσοδος ελεύθερη

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024