Σοβαρή η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, εκτιμά η ΕΕ
H απόπειρα πραξικοπήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μοιάζει σοβαρή και το κίνημα του στρατού δεν αποτελείται «από απλά μερικούς συνταγματάρχες», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεδομένης της κλίμακας της επιχείρησης, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα σταματήσουν πριν επικρατήσουν» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
H απόπειρα πραξικοπήματος η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία μοιάζει σοβαρή και το κίνημα του στρατού δεν αποτελείται «από απλά μερικούς συνταγματάρχες», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Φαίνεται σαν ένα αρκετά καλά ενορχηστρωμένο πραξικόπημα από ένα σημαντικό σώμα του στρατού, όχι απλά από μερικούς συνταγματάρχες» δήλωσε η πηγή της ΕΕ στο Reuters.
O στρατός «έχει αναλάβει τον έλεγχο των αεροδρομίων και τον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
«Ελέγχουν σημεία στρατηγικής σημασίας στην Κωνσταντινούπολη. Δεδομένης της κλίμακας της επιχείρησης, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα σταματήσουν πριν επικρατήσουν» συμπλήρωσε.
Αλλος ευρωπαίος διπλωμάτης, που βρίσκονταν σε δείπνο με τον Τούρκο πρέσβη όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, περιέγραψε το σοκ του συνδαιτυμόνα του όταν άρχισαν να φτάνουν τα μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο.
«Σαφώς δεν πρόκειται για ένα μικρό πραξικόπημα. Ο Τούρκος πρέσβης ήταν σαφώς σοκαρισμένος και φάνηκε να το λαμβάνει πολύ σοβαρά» είπε ο διπλωμάτης αφότου το δείπνο διαλύθηκε.
Σε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών κάλεσε η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι, μέσω Twitter, από τη Μογγολία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Ασίας.
In constant contact with EU Delegation in Ankara & Brussels from Mongolia.Call for restraint and respect for democratic institutions #Turkey
— Federica Mogherini (@FedericaMog) July 15, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- «Στα κρίσιμα, σε ποιον δίνεις την μπάλα για το νικητήριο σουτ;» – Τι είπε ο ΜακΚόλουμ για τον Ολυμπιακό
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΣΤ’)
- ΗΠΑ: Σχεδόν αμετάβλητες οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν μετά από δύο μήνες πολέμου – Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442