Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κινηματογραφικές ημέρες και νύχτες στο νησί της Αποκάλυψης

Επιστρέφει από τις 21 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου. Μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες γύρω από την τέχνη του σινεμά.

Επιστρέφει από τις 21 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου. Μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες γύρω από την τέχνη του σινεμά.

Το Φεστιβάλ

Συνολικά 60 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους θα προβληθούν στους παρακάτω χώρους:

Στον υπαίθριο χώρο του Νεοκλασσικού Σχολείου της Σκάλας κατασκευάζεται ένα θερινό σινεμά 350 θέσεων για τη προβολή ταινιών μυθοπλασίας κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού, Σκάλα Πάτμος.

Στο Προστατευόμενο από την UNESCO Παλαιό Σχολείο της Χώρας δημιουργούμε μία αίθουσα εσωτερικών προβολών στην οποία θα προβάλουμε ταινίες ντοκιμαντέρ, Χώρα Πάτμου.

Στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον» θα γίνουν προβολές των ταινιών μικρού μήκους.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι ταινίες πρόσφατης εσοδείας όπως τα: Εmbrace of the Serpent του Τσίρο Γκουέρα, Youth του Πάολο Σορεντίνο, Mediterranea του Τζόνας Καρπινιάνο, The Violin Teacher του Σέρτζιο Ματσάντο, The Fits της Άννα Φάρρελ, Nοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη, Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Το ξύπνημα της άνοιξης του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Μάλιστα, οι τρεις Έλληνες σκηνοθέτες θα παρευρεθούν στη Πάτμο και θα μιλήσουν για τις ταινίες τους και για το σύγχρονο ελληνικό σινεμά.

Παράλληλα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: Αρκαδία Χαίρε του Φίλιππου Κουτσάφτη, Ο πιο μακρύς δρόμος της Μαριάννας Οικονόμου, Finish line της Ελιάνα Αμπραβανέλ, Μy friend Larry Gus του Βασίλη Κατσούπη, Lo and Behold Reveries of the Connected World του Βέρνερ Χέρτσογκ, Fuocoammare του Τζιανφράνκο Ρόσι.

Οι κατηγορίες ταινιών μικρού μήκους:

1) Best of Europe, ταινίες που προτείνουν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου της Ευρώπης.
2) Search Light Germany, σε συνεργασία με AG Kurzfilm.
3) IFFP selection A&B, επιλεγμένες ταινίες από τις 2.000 που κατατέθηκαν στο Φεστιβάλ.
4) Sundance Channel Shorts, βραβευμένες ταινίες από τους διαγωνισμούς του Sundance Channel 2016.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά -σε συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV-, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου παρουσιάζει την ταινία «Life Between», η οποία κέρδισε στον περσινό διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους.

Παράλληλα, πραγματοποιείται αφιέρωμα με τίτλο Femina Libera με θέμα τα Δικαιώματα και την Υποστήριξη των γυναικών.

Επίσης, θα προβληθεί η ταινία «Τα οπωροφόρα της Αθήνας» στη μνήμη του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το Horror at Hora/ Speakeasy Event είναι μία μεταμεσονύκτια προβολή ταινίας τρόμου – έκπληξη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Σχολείο της Χώρας.

Επίσης, στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η παιδική ταινία με τίτλο «Ροβινσώνας Κρούσος».

Εργαστήρια – Σεμινάρια

Σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία Γροίκος της Πάτμου.

Συγκεκριμένα:

Το IFFP διοργανώνει ένα πάνελ νέων κινηματογραφιστών με θέμα το ελληνικό Ντοκιμαντέρ. Στο πάνελ συμμετέχουν οι ομιλητές: Μαριάννα Οικονόμου, Ελιάνα Αμπραβανέλ, και ο Βασίλης Κατσούπης.

Στη συνέχεια του πάνελ, ο Δημήτρης Μιχαλάκης, διευθυντής του ΟΤΕ TV, θα παρουσιάσει το ΟΤΕ HISTORY, το κανάλι του ΟΤΕ TV για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και το πρόγραμμα συμπαραγωγής ταινιών και ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV.

Η καθηγήτρια του NYU – TISCH και των Sundace Labs, Κάρολ Λ. Ντάισινγκερ θα ταξιδέψει από την Αμερική για να παραδώσει ένα σεμινάριο σχετικά με την αφήγηση σε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και συμμετέχει ως μέντορας στο Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, η παραγωγός Δήμητρα Κουζή θα μιλήσει στο κοινό του IFFP για την προώθηση του ντοκιμαντέρ και την εξεύρεση νέων ακροατηρίων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διάφορα τεχνικά σεμινάρια και συζητήσεις με κινηματογραφιστές στα πλαίσια του Patmos Documentary Workshop με σκοπό την παραγωγή διαφορετικών πορτρέτων πάνω στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024