Προχωρά η πιλοτική εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών ρεύματος
Και οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ρεύματος πιλοτικά σε 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.
Και οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ρεύματος πιλοτικά σε 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ που προκήρυξε το διαγωνισμό, η Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε πως οι προσφορές και των τριών σχημάτων (ένωση εταιριών CMEC-Microdata, Intracom Telecom και ένωση εταιριών ΟΤΕ-Intrakat-Intrasoft International) πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που τέθηκαν στη διακήρυξη και θα συνεχίσει το έργο της, με την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.
Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση υπαλλήλου στο σημείο του μετρητή, ενημέρωσης των καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο για το ύψος της κατανάλωσης ή ακόμη και εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου ανάλογα με το κόστος.
Οι νέου τύπου μετρητές θα περιορίσουν επίσης τις ρευματοκλοπές. Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος στο σύνολο των καταναλωτών αποτελεί υποχρέωση με βάση την Κοινοτική νομοθεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς δρούσε το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ανήλικους αλλοδαπούς για να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – 11 συλλήψεις
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- Συμφωνία Meta-εκδοτών για ενημέρωση μέσω ΑΙ – Αγωγή των NY Times κατά της Perplexity
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
