
«Προσλαμβάνουν» σκύλους για να εντοπίζουν χρήματα σε βαλίτσες
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκύλους για την ανίχνευση χρημάτων που κρύβονται σε βαλίτσες επιβατών στα αεροδρόμια ή στα λιμάνια ή οπουδήποτε αλλού, αποφασισμένο με αυτόν τον τρόπο να «κτυπήσει το αδήλωτο χρήμα».
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σκύλους για την ανίχνευση χρημάτων που κρύβονται σε βαλίτσες επιβατών στα αεροδρόμια ή στα λιμάνια ή οπουδήποτε αλλού, αποφασισμένο με αυτόν τον τρόπο να«κτυπήσει το αδήλωτο χρήμα».
- Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών
- Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ)
- Να είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και για τους σκύλους που προέρχονται από τα εξωτερικό με… διαβατήριο. Οχι όποια- όποια διαβατήρια, αλλά να περιέχονται σ΄αυτά οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).
- Να έχουν εμφανές και αναπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης- ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης- pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κτλ). Δηλαδή θα πρέπει να ανακαλύπτουν τα χρήματα και να τα παραδίδουν, όχι να τα αφήνου εκεί ή να τα παίρνουν όπου θέλουν.
- Να μπορούν να διαγνώσουν εάν οι σκύλοι είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρικό χαρακτήρα,
- Να είναι σε θέση να διαπιστώσουν εάν οι σκύλοι έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defence drive),
- Να είναι… κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.
Νίκος Χασαπόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μονακό – Μπαρτσελόνα
- Κόντης: «Θέλουμε να σηκώσουμε το Κύπελλο – Τεράστιο το όνειρο μας»
- Πάτρα: Νεκρός 46χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
- Τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις έριξαν τις ραδιοεπικοινωνίες σε πολλές περιοχές της Γης
- Λουτσέσκου: «Πάνω μας έχει περάσει ένας τυφώνας, είναι δύσκολο αλλά είμαστε εδώ»
- To φετινό βραβείο του World Press Photo ανήκει σε μια οικογένεια που διέλυσε η ICE
