Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ταρζάν, βία και (λίγο ακόμη) γαλλικό σινεμά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ταρζάν, βία και (λίγο ακόμη) γαλλικό σινεμά

Πέντε νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ο «Θρύλος του Τάρζαν» είναι η ακριβή περιπέτεια της Warner που φέρνει τον γνωστό ήρωα και πάλι στη μεγάλη οθόνη, ενώ το φαινόμενο «Κάθαρση» επιστρέφει. Ο Τομ Τίκβερ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς στο «Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά», ενώ δύο γαλλικές ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες: «Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο», ένα δράμα μυστηρίου και η ερωτική ιστορία δύο γυναικών, «Η Ομορφότερη Εποχή».

Αγγελική Στελλάκη

Πέντε νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ο «Θρύλος του Τάρζαν» είναι η ακριβή περιπέτεια της Warner που φέρνει τον γνωστό ήρωα και πάλι στη μεγάλη οθόνη, ενώ το φαινόμενο «Κάθαρση» επιστρέφει. Ο Τομ Τίκβερ σκηνοθετεί τον Τομ Χανκς στο «Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά», ενώ δύο γαλλικές ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες: «Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο», ένα δράμα μυστηρίου και η ερωτική ιστορία δύο γυναικών, «Η Ομορφότερη Εποχή».

Κάθαρση: Έτος Εκλογών

(2,5/5)

Τα πρώτα δύο «Purge» σημείωσαν αρκετά μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα η τρίτη ταινία να έρχεται και στις κινηματογραφικές αίθουσες και όχι μόνο στο DVD. Κάπου στο κοντινό μέλλον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αποφασίσει ότι κάθε χρόνο για 12 ώρες μιας συγκεκριμένης νύχτας όλα τα εγκλήματα -ανάμεσά τους και ο φόνος- νομιμοποιούνται. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπαράζ βίας, αιματοχυσίας και σαδισμού που στην τρίτη ταινία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μιας γερουσιαστή – υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ. Η ταινία δίνει τη δυνατότητα στον σκηνοθέτη και εμπνευστή Τζέιμς Ντε Μόνακο να σατιρίσει την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ και την ένδειξη υπερηφάνειας στο «ένδοξο παρελθόν». Φαίνεται, όμως, να απολαμβάνει υπερβολικά πολύ το βίαιο κρεσέντο.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ντε Μόνακο
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Γκρίλο, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Μικέλτι Γουίλιαμσον




Το μυστικό που έμεινε κρυμμένο

(2,5/5)

Ο Αντουάν, άρτι διαζευχθείς, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του. Ωστόσο, μοιάζει να μην μπορεί να προχωρήσει, καθώς δεν έχει διαχειριστεί το τραγικό παρελθόν του. Ο πνιγμός της μητέρας του είναι ένα θέμα που η οικογένεια του Αντουάν δεν συζητά και εκείνος, αρχικά με τη βοήθεια της αδελφής του Αγκάθα και στη συνέχεια μόνος του θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις. Ενδιαφέρον το πρώτο μέρος της ταινίας, χτίζει το μυστήριο, ένα μυστήριο που η λύση του δεν μοιάζει τόσο εντυπωσιακή. Κι αυτό γιατί η ταινία ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η σιωπή και το τραύμα σε μία οικογένεια, παρά για τον εντυπωσιασμό του θεατή. Σε αυτό το σημείο είναι που κερδίζει και όχι στην «πρωτοτυπία» της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Φαβρά
Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν, Οντρέι Ντάνα




Ο Θρύλος του Ταρζάν

(2/5)

Ένας παλιός ήρωας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε μία ταινία που επιχειρεί μία νέα αφήγηση του μύθου -αν και στην ουσία αφηγείται την ιστορία του Ταρζάν μόνο μέσα από φλασμπάκ. Ο Ταρζάν – Τζ.Κλέιτον βρίσκεται στην Αγγλία και ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου τον προσκαλεί στο Κονγκό για να δει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα. Ωστόσο, ο Ταρζάν δεν ξέρει ότι φτάνοντας εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά κινδύνους. Οπτικά εντυπωσιακή, αλλά σεναριακά αφελής, η ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς (σκηνοθέτη των τελευταίων Χάρι Πότερ) αποδεικνύει ότι είναι δύσκολο να αφηγηθείς σήμερα την ιστορία ενός αποικιοκρατικής λογικής ήρωα με τρόπο που να ανατρέπει τα δεδομένα χωρίς να υπονομεύει τον ίδιο τον ήρωα.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μάργκο Ρόμπι, Σάμιουελ Τζάκσον, Κρίστοφ Βαλτς


Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά

(2/5)

Ο Άλαν, ένας αμερικανός επιχειρηματίας, ταξιδεύει στην Σαουδική Αραβία για να παρουσιάσει στον βασιλιά ένα σύστημα επικοινωνίας που θα του επιτρέπει να εμφανίζεται ως ολόγραμμα. Ο Άλαν βιώνει μια βαθιά κρίση, δεν γνωρίζει τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία, τα προβλήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, ενώ ο βασιλιάς δεν λέει να εμφανιστεί. Βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Ντέιβ Έγκερς, η ταινία του Τομ Τίκβερ είναι μάλλον αδιάφορη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τομ Χανκς και την ευαίσθητη ματιά του Τίκβερ δύσκολα θα καταφέρει να συναρπάσει τον θεατή.

Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Σαρίτα Τσούντχουρι

Η ομορφότερη εποχή (La Belle Saison)

(2/5)

Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, πηγαίνει στο Παρίσι όπου το 1971 γνωρίζει την Καρόλ, δασκάλα ισπανικών και φεμινίστρια. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ένας παθιασμένος έρωτας. Όταν η Ντελφίν αναγκάζεται να γυρίσει στην οικογενειακή φάρμα, η Καρόλ καλείται να λάβει μια απόφαση. Η ταινία της Κατρίν Κορσινί ακολουθεί τα χνάρια της «Ζωής της Αντέλ», χωρίς όμως να διαθέτει τη δύναμη και το πάθος της. Η Ίζια Χίγκελιν δίνει μία «δυνατή» ερμηνεία στον ρόλο της Ντελφίν, ωστόσο η χημεία με την Σεσίλ Ντε Φρανς λείπει.

Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Ιζια Χίγκελιν, Νοεμί Λβόβσκι




Sweet Sixteen

Στο Ωδείο της Βιέννης οι μαθήτριες έχουν μάτια μονάχα για τον όμορφο δάσκαλο της μουσικής, τον τενόρο Έρικ Βάλτερ. Η Σοφί (Μπαρντό) είναι μια από τις μαθήτριες που φοιτούν στο ξακουστό ωδείο. Εκείνη και οι συμμαθήτριες της τραγουδάνε, χορεύουν και διδάσκονται υποκριτική, υπό την κηδεμονία του μαέστρου Eric. Για τα κορίτσια στα πρόθυρα της εφηβείας, ο Έρικ είναι ένα αντικείμενο λατρείας. Σε αυτή την ερωτική γαλλική ταινία, η Σοφί και η Ελίζα (Ιζαμπέλ Πία) θα ανταγωνιστούν για την αγάπη του ίδιου άντρα.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Αλεγκρέ
Πρωταγωνιστούν: Μπριζίτ Μπαρντό, Ιζαμπέλ Πία, Ζαν Μαρέ

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024