Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν θες την υγειά σου, παντρέψου

Αν θες την υγειά σου, παντρέψου

...

Ο γάμος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του στο μυαλό πολλών ανθρώπων, αλλά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, ένα απρόβλεπτο όφελος για την υγεία μπορεί να κάνει τελικά τη ζυγαριά να γύρει προς τη θετική πλευρά.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη, οι ερευνητές ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία περίπου 25.000 ασθενών από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας, μεταξύ Ιανουαρίου 2000 και Μαρτίου του 2013. Η ανακάλυψή τους; Οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν έπειτα από μια καρδιακή προσβολή από ό, τι οι διαζευγμένοι και οι άνθρωποι που δεν παντρεύτηκαν ποτέ στη ζωή τους.

Οι παντρεμένοι, πέρα από… ψυχή, έχουν και 14% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από μια καρδιακή προσβολή από τους εργένηδες που δεν ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν, όπως διαπίστωσε η καινούρια έρευνα. Οι διαζευγμένοι όμως έχουν ακόμη χειρότερη μοίρα από ό, τι οι singles, καθώς έχουν 7% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από μια καρδιακή προσβολή από ό, τι οι άνθρωποι που ποτέ δεν παντρεύτηκαν – ίσως λόγω του αυξημένου στρες ή της κοινωνικής απομόνωσης που βιώνουν, όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία: οι παντρεμένοι, καθώς και όσοι συζούν με το σύντροφό τους, φαίνεται ότι αναρρώνουν πιο γρήγορα έπειτα από ένα καρδιακό επεισόδιο. Η έρευνα έδειξε ότι έμειναν στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο έξι ημέρες μετά από μια καρδιακή προσβολή – μια ημέρα λιγότερη από ό, τι οι διαζευγμένοι και δύο ημέρες λιγότερες από ό, τι οι ανύπαντροι.

Έχετε πάντως υπόψη, ότι δεν είναι οι δύο βέρες και το πιστοποιητικό γάμου που μεταμορφώνει μαγικά τη γενική υγεία σας. Αντίθετα, τα ευρήματα έχουν σχέση με το πλαίσιο που περιβάλλει μια μακροχρόνια, αφοσιωμένη σχέση.

«Αυτό που είναι σημαντικό για την ευημερία και τη σωματική υγεία είναι η ύπαρξη μιας σταθερής σχέσης, που βασίζεται στην αγάπη και παρέχει αμοιβαία κοινωνική στήριξη», δήλωσε η Kate Bennett, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης.

Φωτό.: Panos Rekouniotis

πηγή: iatrikanews.gr

gamos.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024