Οι φλεγματικές αφίσες του βρετανικού Remain που τελικά απορρίφθηκαν
Πώς θα ήταν αν το βρετανικό δημοψήφισμα αντί για Brexit είχε βγάλει το Remain δεν θα το μάθει κανείς. Αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε πώς θα ήταν η εκστρατεία αν η καμπάνια του Remain είχε επιλέξει να γίνει λίγο πιο επιθετική, καθώς «βγαίνουν στο φως» οι αφίσες που είχαν τελικά απορριφθεί για να διαφημίσουν το «Μένουμε».
Πώς θα ήταν αν το βρετανικό δημοψήφισμα αντί για Brexit είχε βγάλει το Remain δεν θα το μάθει κανείς. Αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε πώς θα ήταν η εκστρατεία αν η καμπάνια του Remain είχε επιλέξει να γίνει λίγο πιο επιθετική, καθώς «βγαίνουν στο φως» οι αφίσες που είχαν τελικά απορριφθεί για να διαφημίσουν το «Μένουμε».
Τα πόστερ, μερικά από τα οποία δημοσιεύει την Παρασκευή και ο Guardian μεταξύ άλλων, έχουν αρχίσει να διαδίδονται στο Διαδίκτυο τις ημέρες μετά το δημοψήφισμα.
Ορισμένα μπορεί να είναι μεν κάπως άνευρα, αλλά δεν τους λείπει το όραμα. Άλλα όμως είναι φλεγματικά σε τέτοιο -βρετανικό- βαθμό που η απολαυστικότητά τους ξεπερνά την όλα τα υπόλοιπα (των προσβολών συμπεριλαμβανόμενων).
Ένα από αυτά είναι πόστερ που έδειχνε τα τέσσερα μεγάλα ονόματα του Brexit και έθετε το αφοπλιστικό ερώτημα «εάν θα θέλατε να μείνετε μόνοι σε ένα μικρό νησί με αυτούς εδώ».
Άλλο, ίσως κάπως τρομολαγνικό, επισημαίνει πως από την στιγμή που βγει η περόνη από τη χειροβομβίδα δεν υπάρχει γυρισμός.
Άλλο δείχνει τον Φάρατζ με το μικρόφωνο να μοιάζει λιγάκι με το μουστάκι του Χίτλερ και να καλεί: «Μένουμε στα λογικά μας».
Ένα άλλο, κάπως πιο ποιητικό, οπτικοποιεί το άλμα στο κενό και αναρωτιέται «πώς θα είναι αν φύγουμε».
Άλλη αφίσα επικαλείται το επιχείρημα ότι η Βρετανία μπορεί να συνδιαμορφώσει το μέλλον της ΕΕ μόνο μένοντας.
Άλλο πόστερ καλούσε τους βρετανούς να σκεφτούν «το μέλλον των παιδιών τους», δείχοντας μία έγκυο από την κοιλιά της οποίας «ακούγεται» το «είμαι μέσα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
