ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη
Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ θυμάτων ή τραυματιών.
Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει και το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.
Το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών
«Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων.
»Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ως τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης.
»Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)