
Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω ευρωπαϊκό ντόμινο μετά το Brexit
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει την ζημιά που θα προκαλέσει το Brexit. Σημείωσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο να προκληθεί φαινόμενο ντόμινο στην ΕΕ από την έξοδο της Βρετανίας. Ο γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Βρετανία δεν έχει απεριόριστο χρόνο για να αποφασίσει για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και τόνισε ότι η μακροπρόθεσμη αβεβαιότητα για το Brexit πιθανώς να είναι «δηλητηριώδης» για την οικονομία.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει την ζημιά που θα προκαλέσει το Brexit.
Ο γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Βρετανία δεν έχει απεριόριστο χρόνο για να αποφασίσει για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και είπε ότι το δίκαιο θα ήταν να αποφασίσει η Βρετανία στο εγγύς μέλλον για την ενεργοποίηση του Άρθρου.
Τόνισε ότι η μακροπρόθεσμη αβεβαιότητα για το Brexit πιθανώς να είναι «δηλητηριώδης» για την οικονομία.
Σημείωσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο να προκληθεί φαινόμενο ντόμινο στην ΕΕ από την έξοδο της Βρετανίας.
Πρόσθεσε ότι η δήλωσή του «Το μέσα είναι μέσα και το έξω είναι έξω» ισχύει ακόμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
