
Φεστιβάλ Φιλίππων με «χορηγό αισιοδοξίας» τον Γιώργο Σεφέρη
Σε γνωστούς και απρόβλεπτους χώρους θα πραγματοποιηθεί το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που «έχει χορηγό αισιοδοξίας τον Ποιητή Γιώργο Σεφέρη». Έως τις 28 Αυγούστου θα διεξαχθεί μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη.
Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου
Σε γνωστούς και απρόβλεπτους χώρους θα πραγματοποιηθεί το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που «έχει χορηγό αισιοδοξίας τον Ποιητή Γιώργο Σεφέρη». Έως τις 28 Αυγούστου θα διεξαχθεί μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη.
Το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα φιλοξενήσει τις σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ελεύθερου θεάτρου, καθώς επίσης και την πρόταση ενός θιάσου από την Ινδονησία πάνω στο αρχαίο δράμα αλλά και ένα κλασικό μπαλέτο από τη Μόσχα.
Αφιερωμένος στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη και στο έργο του θα είναι ο Αύγουστος. Οι μεταφράσεις του, τα ποιήματα του, οι Μέρες, οι επιστολές, οι Δοκιμές, οι Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη, τα πορτραίτα του, οι φωτογραφίες του, τα τραγούδια του θα μπουν στη ζωή της πόλης.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρής Γκόνης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr είχε δηλώσει πως ο τόπος διεκδικεί «με το στόμα το παρών στην παγκόσμια σκηνή. Θέλουμε να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας ακόμη ”μοχλός πίεσης”».
Το περασμένο καλοκαίρι, το Φεστιβάλ δήλωσε με τον τρόπο του την παρουσία του στην επίσημη ελληνική υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για την ένταξή του στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
- Αναλυτικά το πρόγραμμα
entertainment.in.gr
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου




