Χιλιάδες λονδρέζοι ζητούν ανεξαρτησία και παραμονή στην ΕΕ
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου υποστηρίζουν σε ιστότοπο συλλογής υπογραφών το αίτημα να κηρύξει η βρετανική πρωτεύουσα την ανεξαρτησία της και να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες ώρες μετά την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου υποστηρίζουν σε ιστότοπο συλλογής υπογραφών το αίτημα να κηρύξει η βρετανική πρωτεύουσα την ανεξαρτησία της και να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγες ώρες μετά την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Το Λονδίνο, μαζί με τη Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία, ήταν οι περιοχές που τάχθηκαν σαφώς υπέρ της παραμονής της ΕΕ. Μάλιστα, επτά στις δέκα περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του Bremain ήταν στο Λονδίνο, με ποσοστά άνω του 75%.
Στον δικτυακό τόπο change.org περισσότεροι από 65.000 πολίτες υπέγραφαν -όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές- το αίτημα προς τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν να «κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο και να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Το Λονδίνο είναι μια διεθνής πόλη και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης» επισημαίνεται στο κείμενο.
«Ας το παραδεχθούμε, διαφωνούμε με το υπόλοιπο της χώρας. Επομένως αντί να ψηφίζουμε με πάθος και επιθετική διάθεση ο ένας εναντίον του άλλου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ας πάρουμε επίσημα διαζύγιο και ας ταχθούμε στο πλευρό των φίλων μας στην ήπειρο».
Ο Σαντίκ Καν από την πλευρά του δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο ζητά το Λονδίνο να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της εξόδου από την ΕΕ.
«Είναι κρίσιμο το Λονδίνο να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία των επαναδιαπραγματεύσεων όπως η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία» δύο περιοχές που επίσης ψήφισαν υπέρ της παραμονής της ΕΕ, τονίζεται.
«Είναι κρίσιμο να παραμείνουμε εντός της ενιαίας αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει