Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Stargate επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Το Stargate επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ και ο παραγωγός Ντιν Ντέβλιν επιστρέφουν στο σύμπαν της δημοφιλούς ταινίας τους Stargate (1994), η οποία ενέπνευσε τηλεοπτικές σειρές και video game. Οι Έμεριχ και Ντέβλιν ετοιμάζονται να φέρουν αυτό το σύμπαν ξανά στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα με τη μορφή τριλογίας.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ και ο παραγωγός Ντιν Ντέβλιν επιστρέφουν στο σύμπαν της δημοφιλούς ταινίας τους Stargate (1994), η οποία ενέπνευσε τηλεοπτικές σειρές και video game.

Οι Έμεριχ και Ντέβλιν ετοιμάζονται να φέρουν αυτό το σύμπαν ξανά στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα με τη μορφή τριλογίας.

Η ταινία του 1994 είχε ως κεντρικό χαρακτήρα έναν γλωσσολόγο, ο οποίος μαζί με μία ομάδα αμερικανών στρατιωτών περνά μια πύλη που οδηγεί σε μία άλλη διάσταση.

Μιλώντας στο περιοδικό Variety, ο Ντιν Ντέβλιν είπε ότι η ταινία του 1994 με πρωταγωνιστές τους Κερτ Ράσελ και Τζέιμς Σπέιντερ επρόκειτο να ήταν η αρχή μιας τριλογίας, αλλά εξαιτίας «των δικαιωμάτων και αλλαγών στο στούντιο και μιας σειράς παράξενων πραγμάτων, δεν μπορέσαμε ποτέ να γυρίσουμε το δεύτερο και το τρίτο μέρος».

Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα για τον Έμεριχ, ο οποίος έχει αρχίσει να επισκέπτεται ξανά τις παλιές, μεγάλες του επιτυχίες -σε λίγες ημέρες βγαίνει στις αίθουσες η ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή»- να ασχοληθεί και πάλι με το «Stargate».

«Δεν είναι μια ιστορία που μπορεί να λάβει χώρα 20 χρόνια μετά» σημειώνει ο Ντέβλιν, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα πρόκειται για ένα σίκουελ, αλλά για ένα reboot.

«Ο μόνος τρόπος να κάνεις αυτή την τριλογία είναι να πας πάλι στην αρχή και να ξεκινήσεις ξανά (να αφηγείσαι) όλη την ιστορία» πρόσθεσε.

Το σενάριο γράφουν οι Τζέιμς Γουντς και Νίκολας Ράιτ που έγραψαν και το σενάριο της νέας «Ημέρας Ανεξαρτησίας».

«Σήμερα, τα στούντιο τείνουν να μη σκέφτονται τις ταινίες ως τριλογίες ή σίκουελ, αλλά ως κινηματογραφικά σύμπαντα» είπε ο Ντέβλιν. «Επομένως, καθώς το εξελίσσουμε, έχουμε βρει όλους αυτούς τους δρόμους που του επιτρέπουν να αναπτυχθεί» πρόσθεσε.

«Η βάση είναι ακριβώς αυτή που θα θέλαμε, αλλά οι δυνατότητες είναι πολύ περισσότερες» τόνισε ο Ντέβλιν.

Η ταινία του 1994 ενέπνευσε δύο τηλεταινίες, τρεις τηλεοπτικές σειρές και μία σειρά animation, ενώ ενέπνευσε μυθιστορήματα, κόμικ και video games.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024