Η δολοφονημένη Κοξ είχε στραφεί στην αστυνομία για απειλητικά μηνύματα
Με το σοκ από την δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ να αντηχεί και έξω από τη χώρα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικές έρευνες για να διαπιστώσει τα κίνητρα του δράστη. Η Κοξ είχε στραφεί στην αστυνομία πριν από λίγους μήνες για απειλητικά μηνύματα που δεχόταν, και σε εκείνη την έρευνα είχε συλληφθεί ένας άνδρας -που δεν επρόκειτο για τον 52χρονο συλληφθέντα στο πλαίσιο της δολοφονίας.
Με το σοκ από την δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ να αντηχεί και έξω από τη χώρα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικές έρευνες για να διαπιστώσει τα κίνητρα του δράστη.
Η Κοξ είχε στραφεί στην αστυνομία πριν από λίγους μήνες για απειλητικά μηνύματα που δεχόταν, και σε εκείνη την έρευνα είχε συλληφθεί ένας άνδρας -που δεν επρόκειτο για τον 52χρονο συλληφθέντα στο πλαίσιο της δολοφονίας.
Σύμφωνα με το Reuters, μετά την συνδρομή που ζήτησε η Κοξ για «κακόβουλα μηνύματα», ο άνδρας συνελήφθη το Μάρτιο πριν αφεθεί, τελικά, ελεύθερος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν διευκρινίστηκε το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή το κίνητρο πίσω από τα μηνύματα.
Η δολοφονία της Κοξ έχει σοκάρει τη Βρετανία και πιθανότατα θα δηλητηριάσει τον κλίμα πριν την κρισιμότατη κάλπη για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ: Ο συλληφθείς για την δολοφονική επίθεση την Πέμπτη, o 52χρονος Τόμας Μερ, φέρεται να είχε σχέσεις με ακροδεξιά οργάνωση στην πλευρά του Brexit.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές από το συγγενικό του περιβάλλον, ο Μερ αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Η αστυνομία εξετάσει μαρτυρίες που τον ήθελαν να φωνάζει «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First) κατά την διάρκεια της επίθεσης. Η οργάνωση Britain First, η οποία έχει ιδρυθεί από πρώην μέλη του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), έχει αρνηθεί ότι ο δράστης συνδέεται με μαζί της και λέει ότι καταδικάζει τη δολοφονία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
