Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε πλειστηριασμό στις 13 Ιουλίου το Athens Ledra

Σε πλειστηριασμό στις 13 Ιουλίου το Athens Ledra

Στις 13 Ιουλίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το Athens Ledra ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά την τριμερή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του, εκπροσώπου της εργοδοσίας και των εργαζομένων του ξενοδοχείου. Υποστηρίζει ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων των υπαλλήλων και πως έχει ήδη ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης. Μιλά και για «απαράδεκτη στάση των ιδιοκτητών της εταιρείας, που αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους».

Στις 13 Ιουλίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το Athens Ledra ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας, μετά την τριμερή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του, εκπροσώπου της εργοδοσίας και των εργαζομένων του ξενοδοχείου, που παραμένει κλειστό από την 1η Ιουνίου, έπειτα από το λουκέτο που αποφάσισε να βάλει η ιδιοκτησία του.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων των υπαλλήλων (πληρωμή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων, προστασία θέσεων εργασίας) και πως έχει ήδη ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης.

Δηλώνει ότι εξετάζει την επίσπευση όλων των προϋποθέσεων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων και κάνει λόγο για «απαράδεκτη στάση των ιδιοκτητών της εταιρείας, που αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

»Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως το υπουργείο και οι εργαζόμενοι από το ίδιο μετερίζι θα αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη αναλγησία της ιδιοκτήτριας εταιρείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεών της, αφού, όπως λένε, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια γα να πάρουν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ, όπως τους είχε υποσχεθεί, αλλά και για την καθυστέρηση των διαδικασιών χορήγησης του επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ.

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευσή τους, αποφασίστηκε να μεταβούν μέλη του προεδρείου τους στην Κύπρο, για να συναντηθούν με τον πρώην ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Ευθύβουλο Παρασκευαϊδη.

Επίσης, θα ζητηθεί η συνδρομή του ΠΑΜΕ για την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ για την Τρίτη 22 Ιουνίου προγραμματίστηκε συγκέντρωση στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου και πορεία έως την Ακρόπολη, με ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών και των τουριστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Συγκίνηση και δάκρυα χαράς

Τα δάκρυα χαράς από την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League ακόμη να στεγνώσουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024