Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mουσικές βραδιές στον κήπο της Πειραιώς 260

Mουσικές βραδιές στον κήπο της Πειραιώς 260

...

Ο Κήπος της Πειραιώς 260 φιλοξενεί φέτος μία σειρά από μουσικές βραδιές. Ο Γιώργης Χριστοδούλου ταξιδεύει στις 19 Ιουνίου το κοινό στο Παρίσι του Αττίκ, ενώ η Σαββίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico και τη Λάμια Μπεντίουι μας σεργιανούν στις μουσικές του κόσμου, την επόμενη ημέρα. Οι Mikelis και Najem Project οδηγούν την αραβική μουσική σε δυτικούς δρόμους στις 27 Ιουνίου, και ο Σωκράτης Σινόπουλος παντρεύει δεξιοτεχνικά την πολίτικη λύρα με απρόσμενα μουσικά είδη στις 30 του μήνα.

Στις 2 Ιουλίου ο Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο και οι Methexis βλέπουν, τέσσερις ημέρες αργότερα, μέσα από την ροκ αισθητική τη σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, τζαζ και μουσικό θέατρο.

«Attic à Paris»

19 Ιουνίου – 21:00
Πειραιώς 260 -ΚΗΠΟΣ

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου προσκαλεί το κοινό σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο του δημιουργό, Αττίκ. Ο Αττίκ, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά κόσμον Κλέων Τριανταφύλλου (1885-1944), συνέθετε, έγραφε τους στίχους και ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του. Τη δεκαετία του 1930 δημιούργησε την περίφημη «Μάντρα του Αττίκ», έναν πρωτότυπο καλλιτεχνικό όμιλο στον οποίο συμμετείχαν τραγουδιστές, μίμοι, παρουσιαστές και λοιποί καλλιτέχνες. Οι παραστάσεις της Μάντρας έμειναν ιστορικές και τα τραγούδια αυτά του Αττίκ τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για τον Αττίκ και το έργο του. Στη νέα του μουσική παράσταση Attic à Paris παρουσιάζει τη διετή έρευνά του πάνω σε αδισκογράφητα, χαμένα έργα του έλληνα δημιουργού, από την περίοδο που μεγαλουργούσε ως συνθέτης στο Παρίσι, όπου σπούδαζε μουσική. Από εκείνες τις υπέροχες μελωδίες με τους γαλλικούς στίχους (βαλς, εύθυμα τραγούδια του καμπαρέ, τάνγκο, μελοποιημένη ποίηση, ), υπάρχουν σήμερα μόνο παρτιτούρες και παρότι μερικά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ. Πρόκειται για υλικό μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, πριν την κυκλοφορία του στη δισκογραφία, το προσεχές φθινόπωρο.

Στο Attic à Paris παρουσιάζονται επίσης μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο της ίδιας εποχής, αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη στα ελληνικά.

Με τον Γιώργη Χριστοδούλου παίζουν οι μουσικοί: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Κώστας Σηφάκης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα)

Σκηνικός χώρος-κουστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Σαββίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico – Λάμια Μπεντίουι
Τα τραγούδια του Άλλου

20 Ιουνίου – 21:00
Πειραιώς 260 – ΚΗΠΟΣ

Η Σαβίνα Γιαννάτου, οι Primavera en Salonico και η Λάμια Μπεντίουι είναι καλλιτέχνες αγαπητοί στο ελληνικό κοινό για τις κοινές αναζητήσεις τους στις μουσικές του κόσμου. Γνωστοί για τις γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια εμφανίσεις τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις μουσικές των «Άλλων», όλων αυτών που βρίσκονται ξένοι σε έναν τόπο.

Το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτειάς – τραγούδια που αναφέρονται σε κοινότητες, μειονότητες, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμη και ολόκληρους λαούς που βρέθηκαν περαστικοί, «φιλοξενούμενοι» ή εγκατεστημένοι μακριά από τον ιστορικό γενέθλιο τόπο τους.

Η Σαββίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την καριέρα της από την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη». Συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε επίπεδο εμφανίσεων και δισκογραφίας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχουν ηχογραφήσει τέσσερις δίσκους, έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ. Η τυνησιακής καταγωγής Λάμια Μπεντίουι ζει στην Ελλάδα από το 1992, ερμηνεύοντας τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι. Συνεργάζεται με πλήθος καλλιτεχνών σε διάφορα είδη μουσικής, σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Με τη Σαβίνα Γιαννάτου συνεργάζονται από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, ταμπουρά, κιθάρα), Κώστας Βόμβολος (κανονάκι, ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο).

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Νο Wall Music Mikelis & Najem Project

27 Ιουνίου – 21:00
Πειραιώς 260 – ΚΗΠΟΣ

Το σχήμα Νο Wall Music Mikelis & Najem project είναι μια μουσική συνεργασία που προκύπτει από το κοινό περιβάλλον δράσης δύο καλλιτεχνών. Του Έλληνα Δημήτρη Μικέλη, που ζει και εργάζεται στη Ραμάλλα της Παλαιστίνης τα τελευταία επτά χρόνια, και του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Νατζέμ. Με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, που αποτέλεσε το έναυσμα για την εν λόγω μουσική σύμπραξη, οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις εμπειρίες τους ως συνθέτες και εκτελεστές και δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα όπου το αραβικό στοιχείο επικρατεί, ενώ φιλτράρονται μέσα σε αυτό επιρροές από άλλα είδη, όπως της κλασικής μουσικής αλλά και της τζαζ.

Ο Δημήτρης Μικέλης αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και εντρύφησε στο αραβικό ούτι με τον Simon Shaheen. Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, δίπλα σε σημαντικά ονόματα, συνέχισε τις σπουδές του και τη μουσική του δραστηριότητα στην Αμερική. Το 2009 εγκαταστάθηκε στην Ραμάλλα της Παλαιστίνης, όπου διδάσκει σε μόνιμη βάση πιάνο κι ούτι στη μουσική σχολή Al Kamandjati Assotiation, μέσω της οποίας συμμετέχει σε ποικίλα projects σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα κουλτούρας (MKO Terre De Hommes) και τα Ηνωμένα έθνη (UNRWA). Από το Σεπτέμβριο του 2015 ο Δ. Μικέλης είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Edward Saïd National Conservatory of Music (ESNCM).

Ο Μοχάμεντ Νάτζεμ σπούδασε μουσική στο Edward Saïd National Conservatory of Music (ESNCM) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία. Το 2011 ο Νατζέμ επέστρεψε στη Δυτική Όχθη και έγινε ο πρώτος παλαιστίνιος καθηγητής κλαρινέτου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Palestine National Orchestra, της πρώτης επαγγελματικής ορχήστρας της Παλαιστίνης (ιδρ. 2011). Τα τελευταία χρονια ζει στο Παρίσι, συνδυάζοντας στη μουσική του τις κλασικές τεχνικές με το κλασικό αραβικό μουσικό ιδίωμα.

Στη μουσική αυτή σύμπραξη συμμετέχουν και η Νάι Μπαργκούτι (Παλαιστίνη), ο Καλίλ Κούρι (Παλαιστίνη), ο Τομά Ζυλιέν (Τυνησία-Γαλλία), η Βικτόρια Φάιφιλντ (Σκωτία), η Χανίν Ριουμπ (Παλαιστίνη), ο Ντανιέλε Σπάντα (Παλαιστίνη) και ο Μαέν Γκουλ (Παλαιστίνη), δημιουργώντας ένα πολυεθνικό σχήμα μουσικών όπου τα πολιτισμικά τείχη είναι ανύπαρκτα.

Δημήτρης Α. Μικέλης: πιάνο, oύτι, συνθέσεις
Μοχάμεντ Νάτζεμ: κλαρινέτο, νέι, συνθέσεις
Νάι Μπαργκούτι: φλάουτο, φωνή
Καλίλ Κούρι: κανονάκι
Τομά Ζυλιέν: κοντραμπάσο
Βικτόρια Φάιφιλντ: βιολί
Χανίν Ριουμπ: βιόλα
Ντανιέλε Σπάντα: βιολοντσέλο
Μαέν Γκουλ: κρουστά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Socratis Sinopoulos Quatret
8 Winds

30 Ιουνίου – 21:00
Πειραιώς 260 – ΚΗΠΟΣ

Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, μουσικός με αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος, μελέτησε από μικρή ηλικία την πολίτικη λύρα και το λαούτο και είχε ενεργό μουσική δράση σε συγκροτήματα με επίκεντρο τη ελληνική δημοτική, τη βυζαντινή, την κλασική οθωμανική μουσική, την Jazz και το ρεμπέτικο. Υπήρξε σταθερός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου και είναι επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο κουαρτέτο συμμετέχουν τρεις κορυφαίοι μουσικοί, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο μπάσο και ο Δημήτρης Εμμανουήλ στα κρουστά. Το σχήμα ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου.

Στην Πειραιώς 260, το κουαρτέτο μας υπόσχεται μία μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες, αφού όπως λέει ο ίδιος ο Σωκράτης Σινόπουλος: «αν οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα μουσικά στυλ και τάσεις, το ζητούμενο εδώ δεν είναι το να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή και περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά το να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε κατάσταση νηνεμίας».

Σωκράτης Σινόπουλος : λύρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης : πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας : μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ : κρουστά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Μιχάλης Δέλτα
Life is now

2 Ιουλίου – 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο Life is now, η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές.

Ο Μιχάλης Δέλτα, ένας από τους πιο αγαπημένους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το Life is now είναι η τελευταία δισκογραφική δουλειά του, που θα παρουσιάσει ζωντανά στον Κήπο της Πειραιώς 260 με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ, μαζί με κομμάτια από προηγούμενα έργα του, όπως το Forbidden Poetry. Την μουσική υποστηρίζει ένα ειδικό για την παράσταση video art project, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη. Κεντρικός ήρωας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος, που ως αναζητητής της υπαρξιακής του ταυτότητας
βαδίζει ανάμεσα στις αστικές εμμονές του και την δύναμη της φύσης.

Ο Μιχάλης Δέλτα δημιουργεί μία μουσική παράσταση, η οποία αναδεικνύει τη συναισθηματική ακρίβεια, την ποιητικότητα και τη δύναμη της μουσικής του.

Πιάνο : Γιώργος Κονής
Τσέλο : Σταύρος Παργινός
Βιόλα : Ράνια Ζέττα
Βιολί : Δημήτρης Κουζής
Κρουστά & Drums
Laptop & Synths : Μιχάλης Δέλτα
Video : Hior Chronik

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Methexis
Suiciety

6 Ιουλίου – 21:00
Πειραιώς 260 – ΚΗΠΟΣ

Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση Suiciety. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δεύτερου δίσκου Suiciety στο Τριανόν τον Απρίλη του 2015 με την χρήση πνευστών, animation και performance, οι Methexis επιστρέφουν σε μια αναδιαρθρωμένη παρουσίαση του υλικού τους σε μια ξεχωριστά σχεδιασμένη συναυλία.

Οι Methexis, πλέον σαν 4μελές σχήμα θα παίξουν, εκτός των άλλων, εξολοκλήρου τον δεύτερο δίσκο Suiciety (έναν concept δίσκο για την πορεία ενός ανθρώπου προς την αυτογνωσία, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία μέχρι την απόφαση για επικοινωνία της αλήθειας του) και για πρώτη φορά ολόκληρη την rock σουίτα The Fall Of Bliss από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο.

Οι Methexis είναι το μουσικό project του Νικήτα Κίσσονα (πρώην μέλος των Verbal Delirium και Yianneis) μέσα στο οποίο πειραματίζεται αναμειγνύοντας επιρρορές από την σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, jazz και μουσικό θέατρο υπό την rock αισθητική. Μετά από χρόνια μοναχικής πορείας και ενώ το Suiciety είναι στις λίστες των καλύτερων δίσκων για το 2015, πλέον έχει συνοδοιπόρους τους Θοδωρή Χριστοδούλου, Mampre Kasardjian και Χάρη Μπότση σε ένα ταξίδι όπου η κάθε στάση θα έχει ειδική δυναμική ώστε το κοινό κάθε φορά να βρίσκεται προ εκπλήξεως.

Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρα, Φωνή
Χάρης Μπότσης: Πλήκτρα
Mampre Kasardjian: Μπάσο
Θοδωρής Χριστοδούλου: Drums

Τιμές εισιτηρίων: 12€ – 8€ (Φοιτητικό) – 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024