Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eκπαιδευτικό φροντιστήριο για τις παθήσεις του μαστού

Eκπαιδευτικό φροντιστήριο για τις παθήσεις του μαστού

Η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία-Ιαση Στήριξη ΕΜΕΙΣ, και η Κλινική Μαστού του Νοσοκομείου ΡΕΑ φιλοξενούν για όγδοη φορά στην Ελλάδα, την Διεθνή Σχολή Απεικόνισης Μαστού (IBUS - International Breast Ultrasound School) σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό φροντιστήριο για Έλληνες και Ξένους Ιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού.

Η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία-Ιαση Στήριξη ΕΜΕΙΣ, και η Κλινική Μαστού του Νοσοκομείου ΡΕΑ φιλοξενούν για όγδοη φορά στην Ελλάδα, την Διεθνή Σχολή Απεικόνισης Μαστού (IBUS – International Breast Ultrasound School) σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό φροντιστήριο για Έλληνες και Ξένους Ιατρούς που ασχολούνται με τις παθήσεις του μαστού.

H διεθνής αυτή σχολή (IBUS) ιδρύθηκε το 1991 και εδρεύει στην Ελβετία. Σκοπός της είναι η συνεχής εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με την χρήση σύγχρονων απεικονιστικών τεχνολογιών στην εκτίμηση των παθήσεων του μαστού. Έχουν πραγματοποιηθεί 70 εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα και υπολογίζεται ότι έχουν εκπαιδευτεί 1.800 επαγγελματίες υγείας. Ειδικά στη χώρα μας έχουν παρακολουθήσει την πιστοποιημένη αυτή εκπαίδευση, 350 κλινικοί γιατροί.

Χρησιμοποιώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την διδακτική εμπειρία των εκπαιδευτών της, στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού και ιδιαίτερα του καρκίνου.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική άσκηση (hands-on), τόσο σε προσομοιωτές όσο και σε πραγματικές καταστάσεις. Θεωρούμε πως η εκπαίδευση αυτή θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν σημαντικά την τεχνική τους, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Είμαστε σίγουροι πως το υψηλό επίπεδο και το διακεκριμένο διεθνές εκπαιδευτικό προσωπικό θα συμβάλουν σημαντικά σ΄αυτή την εκπαίδευση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαγνωστική των παθήσεων του μαστού μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση.

Το φροντιστήριο, που δίνει έμφαση σε νέες και μελλοντικές τεχνικές, θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από 9 έως Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευγενιδείου Ιδρύματος.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024