Μια σημαντική αλλαγή στους όρους αξιοποίησης του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft από επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και διαφημιστικά πρακτορεία ανακοίνωσε η Mojang. Minecraft Maps, mods και server που σχεδιάστηκαν για να προωθήσουν προϊόντα και επιχειρήσεις παραβιάζουν τους ανανεωμένους όρους.

Η ανακοίνωση έγινε από το blog της Mojang, στο mojang.com και, συγκεντρώνοντας ό,τι έχει σημασία από τις αλλαγές, διευκρινίζεται πως εάν είστε διαφημιστικό πρακτορείο, επιχείρηση, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή πολιτικός δεν επιτρέπεται να δημιουργούνται τροποποιημένες ή εμπλουτισμένες εκδόσεις του Minecraft (mod ή server) που προωθούν άσχετα προϊόντα. Ενδεικτικό παράδειγμα: εάν είστε μια αλυσίδα εστιατορίων δεν μπορείτε να διαθέσετε ένα Minecraft mod που περιλαμβάνει το εστιατόριό σας με τουβλάκια Minecraft.

Επίσης, δεν επιτρέπεται πλέον η διάθεση χαρτών ή τροποποιήσεων στο Minecraft που προωθούν κινηματογραφικές ταινίες ή, τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν επιτρέπεται δηλαδή, να δημιουργηθεί ένας κόσμος στο Minecraft που φέρνει τον φανταστικό κόσμο της ταινίας ή τους χαρακτήρες της στο Minecraft, καθώς και η δημιουργία τρέιλερ ταινιών από τον κόσμο που μεταφέρει την ταινία στο Minecraft μέσω του εν λόγω mod ή map.

Εντούτοις, οι όροι της Mojang επιτρέπουν στους παίκτες του παιχνιδιού να το κάνουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σχετίζονται και δεν πληρώνονται για αυτό. Αυτή η εξαίρεση, αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα τους YouTuber που μπορεί να έχουν χορηγούς, δεν είναι ωστόσο σαφές εάν τα Minecraft mod/maps/server που ενδεχομένως διαθέτουν αναπτύχθηκαν για να προωθήσουν τους σκοπούς των χορηγών τους.

Οι όροι για την εμπορική αξιοποίηση του Minecraft δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://account.mojang.com/documents/commercial_guidelines

tech.in.gr