Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 βαθμών
Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο πρωινός ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα ή ζημιές στο νησί. Την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, που παρακολουθούν πάντως το φαινόμενο.
Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.
Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ τα σπίτια τους λόγω και της διάρκειας του, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά το νησί βγήκε αλώβητο.
Μόνο κάποιες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία. Ωστόσο, ακόμα και αυτές δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από το σεισμό ή ήταν παλαιές.
Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.
Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία .
Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά τη δόνηση των 5,5 βαθμών αργότερα (11:46) σημειώθηκε μια ακόμη δόνηση -μετασεισμός- από το ίδιο εστιακό σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
- Τέμπη: Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας
- Η Μπρίτανι Μπράουερ υποστηρίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ για το American Next Top Model είναι «τραυματικό»


