Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 βαθμών
Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο πρωινός ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα ή ζημιές στο νησί. Την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, που παρακολουθούν πάντως το φαινόμενο.
Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.
Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ τα σπίτια τους λόγω και της διάρκειας του, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά το νησί βγήκε αλώβητο.
Μόνο κάποιες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία. Ωστόσο, ακόμα και αυτές δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από το σεισμό ή ήταν παλαιές.
Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.
Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία .
Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά τη δόνηση των 5,5 βαθμών αργότερα (11:46) σημειώθηκε μια ακόμη δόνηση -μετασεισμός- από το ίδιο εστιακό σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
