Ειδομένη: Ρεπόρτερ της Bild κάλυπτε μυστικά την επιχείρηση πριν εντοπιστεί
Σε απόσταση έχουν κρατήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, με την εξαίρεση εκείνους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, με τους ανταποκριτές από ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν την επιχείρηση που, όπως φαίνεται, εξελίσσεται χωρίς επεισόδια. Πρόβλημα ωστόσο αντιμετώπισε ο ανταποκριτής της γερμανικής Bild, που κάλυπτε «μυστικά» την επιχείρηση από τον καταυλισμό, χωρίς ωστόσο τελικά να καταλήγει στο κρατητήριο.
Σε απόσταση έχουν κρατήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, με την εξαίρεση εκείνους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, με τους ανταποκριτές από ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν την επιχείρηση που, όπως φαίνεται, εξελίσσεται χωρίς επεισόδια.
Πρόβλημα ωστόσο αντιμετώπισε ο ανταποκριτής της γερμανικής Bild, που κάλυπτε «μυστικά» την επιχείρηση από τον καταυλισμό, χωρίς ωστόσο τελικά να καταλήγει στο κρατητήριο.
Ο ρεπόρτερ της γερμανικής ταμπλόιντ Πάουλ Ρόντσχαϊμερ έστελνε από τον καταυλισμό πληροφορίες για τις εξελίξεις στην εφημερίδα του, ενώ ενημέρωνε σε ζωντανό χρόνο και το λογαριασμό του στο Twitter.
Σύμφωνα με το όσα ανέφερε εκεί, περίπου στις 11:00 τον εντόπισαν οι έλληνες αστυνομικοί και «θέλησαν να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα».
Στη συνέχεια ωστόσο, αναφέρει ο ίδιος, «οι έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν εάν πρέπει να μεταφερθώ ή όχι στο τμήμα». «Εδώ δεν γίνεται πραγματικά τίποτε» δεν συγκρατείται να προσθέσει ο ρεπόρτερ.
Τελικά, λιγότερο από μία ώρα μετά, ο Ρόντσχαϊμερ αναφέρει πως «οι Έλληνες αποφάσισαν, θα απομακρυνθώ από τον καταυλισμό αλλά δεν θα οδηγηθώ στο αστυνομικό τμήμα».
Λέγοντας πως ενδιάμεσα υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των αστυνομικών, ο ρεπόρτερ αναφέρει πως ένας από αυτούς του έδειξε στο τέλος συνάδελφό του λέγοντάς του πως «αυτός θέλει να σε πάμε στο τμήμα, αλλά έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε».
«Έχει δίκιο!» καταλήγει ο ρεπόρτερ.
Polizei hat mich verhaftet, will mich angeblich zur Polizeistation bringen #Idomeni
— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) May 24, 2016
Griechische Polizisten können sich nicht einigen, ob ich auf Polizeiwache muss oder nicht. Hier klappt auch wirklich nichts. #Idomeni
— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) May 24, 2016
Griechen haben sich entschieden: Werde jetzt doch nur weg vom Camp gebracht, muss NICHT zur Polizeistation. Brüllerei zwische Beamten (1/2)
— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) May 24, 2016
Polizist sagt mir (auf deutsch), zeigt auf Kollegen: «Er will dich auf d Station, aber wir haben wichtigeres zu tun.» Da hat er Recht! (2/2)
— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) May 24, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ταξίδια: Οι 4+1 τάσεις που θα διαμορφώσουν το τοπίο του 2026
- Ερντογάν: Συναντήθηκε με τον ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν – Τι του υποσχέθηκε
- Λούβρο: Υπό πίεση μετά από μια καταστροφική χρονιά
- Ράσφορντ: «Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα τι είχε περάσει η μητέρα μου»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
