Πώς θα αξιοποιήσετε το smartphone σας για επιστημονικούς σκοπούς
Ονομάζεται Science Journal και αναπτύχθηκε από την Google με σκοπό να δώσει σε μαθητές άνω των 10 ετών τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους αισθητήρες των smartphone για να διεξάγουν διάφορα πειράματα. Εκτός από τους αισθητήρες του τηλεφώνου, μπορούν να συνδεθούν περισσότεροι για τις ανάγκες των πειραμάτων και η Google σκοπεύει να τους διαθέσει υπό μορφή εκπαιδευτικών πακέτων.
Ονομάζεται Science Journal και αναπτύχθηκε από την Google με σκοπό να δώσει σε μαθητές άνω των 10 ετών τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους αισθητήρες των smartphone για να διεξάγουν διάφορα πειράματα.
Εκτός από τους αισθητήρες του τηλεφώνου, μπορούν να συνδεθούν περισσότεροι για τις ανάγκες των πειραμάτων και η Google σκοπεύει να τους διαθέσει υπό μορφή εκπαιδευτικών πακέτων -ήδη υπάρχουν κάποια στον κατάλογό της.
Η εφαρμογή απαιτεί συσκευή με Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Στη διεύθυνση makingscience.withgoogle.com υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της εφαρμογής και μερικές δραστηριότητες που αξιοποιούν τον αισθητήρα φωτός του περιβάλλοντος χώρου, το μικρόφωνο, τον αισθητήρα κίνησης κ.λπ.
tech.in.gr
- «Είμαστε απροστάτευτοι»: Τα πολλαπλά προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από δύο προσωπικές ιστορίες
- Οι αλεπούδες τα τελευταία χρόνια «βολτάρουν» στις κεντρικές πόλεις ακόμα και στην Αθήνα – Πώς εξηγείται;
- Τσιτσιπάς για το γήπεδο: «Έχω να παίξω πάνω από μία δεκαετία σε τόσο κακό κορτ»
- Αυστραλία: Στην παραλία Μπόνταϊ ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ – Διαμαρτυρίες για την επίσκεψή του
- Γρηγόρης Αρναούτογλου για τον θάνατο της μητέρας του: Παρακαλάς να «φύγει» για να μην τυραννιέται, τότε νιώθεις την απώλεια
- Άρτα: Την ώρα που θήλαζε ένιωσε αδιαθεσία η 35χρονη που πέθανε – Πρόλαβε να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της

