Μεθόδους «σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών» καταγγέλλει η Β.Θάνου
Μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστικών λειτουργών, δικαστών και εισαγγελέων, κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρειου Πάγου Βασιλική Θάνου σε ομιλία της στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστών.
Μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστικών λειτουργών, δικαστών και εισαγγελέων, κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρειου Πάγου Βασιλική Θάνου σε ομιλία της στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστών.
Η κ. Θάνου έκανε λόγο για εντατικοποίηση των προσπαθειών δικαστών και εισαγγελέων το τελευταίο διάστημα για τη διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, αποδίδοντας στις προσπάθειες αυτές τις μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι μέθοδοι αυτές δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές.
«Ο Πλάτων, στην Πολιτεία του, αναφέρει ότι η χειρότερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο» είπε σε χαρακτηριστική αποστροφή η κ. Θάνου.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ακέραιοι δικαστές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και εξακολουθούν με σθένος, αμεροληψία και αντικειμενικότητα να ασκούν τα καθήκοντα τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους δικαστές.
Η ομιλία της αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενέχει στοιχεία απάντησης στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει προ ημερών σε βάρος της για απόπειρα δωροληψίας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα