Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και δεύτερη μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου στο θέατρο Πόρτα

Και δεύτερη μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου στο θέατρο Πόρτα

...

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου, που είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των εισιτηρίων για τη μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου στο θέατρο Πόρτα, οδήγησε στην προσθήκη ακόμη ενός live, την Τρίτη στις 31 Μαΐου.

Έτσι, οι Τρίτες Παράλληλες κλείνουν τη σεζόν για το Πόρτα, με δυο ξεχωριστές συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου με τον τίτλο Κιβωτός.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ανασυνθέτει την πορεία του καραβιού που λέγεται Ελλάδα, μέσα από τον πλούτο της μουσικής Ιστορίας της, εστιάζοντας στην αρχετυπική – σχεδόν θρησκευτική – συγκίνηση της ρίζας κι ο Άγγελος Τριανταφύλλου συνοδεύει στο πιάνο, μεταγράφοντας με απλότητα και σεβασμό.

«Κιβωτός- Ένα καράβι που λέγεται Ελλάδα. Είναι το τέλος του κόσμου. Έχουν απομείνει μια θάλασσα τραγούδια, ένα πιάνο και μια φωνή για να σωθεί μια μικρή ιδέα από ό,τι ελληνικό τραγουδήθηκε, αγαπήθηκε και σημάδεψε τη λαϊκή συνείδηση μιας χώρας μέσα στα χρόνια».

Στο τραγούδι, η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, κλείνει το πρόγραμμα των φετινών Τρίτων Παράλληλων στο θέατρο Πόρτα, σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο κι απρόβλεπτο ακουστικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στο ελληνικό τραγούδι όπως αυτό καταγράφηκε και διαμόρφωσε τη συλλογική συγκίνηση των Ελλήνων.

Τις Τρίτες 24 και 31 Μαΐου στις 9.15 το βράδυ, η Νατάσσα Μποφίλιου θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Πόρτα για να ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια της χαράς και του θρήνου, νανουρίσματα και λαϊκές προσευχές ανοίγοντας διάλογο με εμβληματικές δημιουργίες των μεγαλύτερων δημιουργών της νεότερης ελληνικής μουσικής: από τους μεγάλους του ρεμπέτικου και του ελαφρού τραγουδιού μέχρι τους σπουδαίους συνθέτες του 20ου αιώνα και τους σύγχρονους μας τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές.

Συντελεστές
Επιμέλεια: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου
Πιάνο: Άγγελος Τριανταφύλλου

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
8 ευρώ-ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024