Διοικητής Τράπεζας της Αγγλίας: Όφειλα να προειδοποιήσω για το Brexit
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Μαρκ Κάρνεϊ απέκρουσε την κατηγορία ότι απεμπόλησε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας όταν προειδοποίησε για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Μαρκ Κάρνεϊ απέκρουσε την κατηγορία ότι απεμπόλησε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας όταν προειδοποίησε για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην τηλεόραση του BBC, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από τους υποστηρικτές του Brexit, ο Κάρνεϊ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπερέβη τα εσκαμμένα. Υποστήριξε επίσης ότι θα διέψευδε τις προσδοκίες του βρετανικού λαού αν δεν επισήμαινε εκ των προτέρων τους κινδύνους.
Την περασμένη εβδομάδα η BoE προειδοποίησε ότι η οικονομία της Βρετανίας μπορεί να πληγεί βραχυπρόθεσμα, με υψηλότερο πληθωρισμό, ύφεση και χαμηλή ανάπτυξη αν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Οι υποστηρικτές του Brexit επέκριναν την κεντρική τράπεζα ότι είναι προκατειλημμένη και ότι η ίδια αποσταθεροποιεί τις αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έλον Μασκ: Σάλος με σχόλιο του μεγιστάνα για 19χρονη που κινδύνευε με απέλαση
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με το Μαρούσι πριν τον Ολυμπιακό – Τα δεδομένα στο τριφύλλι με τη γρίπη Α
- Τρίγωνα, κάλαντα και καρφιά: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσταζαν φαρμάκι
- Είναι τελικά κοντά η συμφωνία για την Ουκρανία; Οι δύσκολες πραγματικότητες
- Plan Your Getaways: Long Weekends and Holidays in Greece for 2026
- Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια

