Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Όλα δείχνουν επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Σταθάκης: Όλα δείχνουν επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Αισιόδοξος για την αξιολόγηση εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εξηγώντας ότι τα μηνύματα από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός αναφέρει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου.

Αισιόδοξος για την αξιολόγηση εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Μιλώντας στα Νέα του Σαββατοκύριακου, εξηγεί:

«Tα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup. Το παρελθόν όντως μας έχει διδάξει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, δεδομένης και της εμπλοκής στο ζήτημα πολλών πλευρών με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το τελευταίο διάστημα όμως οι προσεγγίσεις αυτές έχουν πλησιάσει και δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές.»

Επισημαίνει επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι που θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Γιώργος Σταθάκης δεν κρύβει ότι θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας όσο τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, εκτός αν υπάρξει ανάγκη, «οπότε θα ζητήσουμε εκλογές».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επαναλαμβάνει ότι το 90% των δανειοληπτών προστατεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές: «Θεωρούσαμε ότι η απελευθέρωση της πώλησης δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να μην πληγεί ο ήδη τραυματισμένος κοινωνικός ιστός.

* Διαβάστε αναλυτικά στα Νέα που κυκλοφορούν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024