Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ευρώπη τραγουδά στην Eurovision

Η Ευρώπη τραγουδά στην Eurovision

Τον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision παρακολουθεί απόψε η Ευρώπη (μεταδίδεται από την ΕΡΤ), χωρίς την Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2004, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία των ημιτελικών. Η Κύπρος δίνει το «παρών» και εμφανίζεται στην 14η θέση. Αλλαγές και στο σύστημα της βαθμολογίας.

Τον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision παρακολουθεί απόψε η Ευρώπη (μεταδίδεται από την ΕΡΤ), χωρίς την Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2004, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία των ημιτελικών. Η Κύπρος δίνει το «παρών» και εμφανίζεται στην 14η θέση.

Γνωστά hashtag (#) για τους οπαδούς των κοινωνικών δικτύων: #eurovision #eurovisiongr #foustanela

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης: Βέλγιο, Τσεχία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστραλία, Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ρωσία, Ισπανία, Λετονία, Ουκρανία, Μάλτα, Γεωργία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αρμενία.

Το τραγούδι της Ρωσίας με τον Σεργκέι Λαζάρεφ (και ελληνικό χρώμα σε επίπεδο δημιουργίας) θεωρείται ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Από κοντά και η… Αυστραλία, η οποία από επίτιμη καλεσμένη το 2015, έγινε μάλλον μόνιμη. Φέτος στέλνει την νικήτρια του X-Factor.

Ψηλά στα προγνωστικά και τα τραγούδια της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η διοργανώτρια Σουηδία είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα που εμφανίζεται στον διαγωνισμό, αφού οι υπόλοιπες δεν κατάφεραν να περάσουν από τους ημιτελικούς.

Εκτός τελικού έμεινε και η πάλαι ποτέ βασίλισσα του διαγωνισμού Ιρλανδία.

Όπως κάθε χρόνο, δεν λείπουν και φέτος οι αντιπαραθέσεις και τα πολιτικά σχόλια. Το τραγούδι της Ουκρανίας, το οποίο αναφέρεται στις διώξεις των Τατάρων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει ήδη προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε στην EBU και η εκπρόσωπος της Αρμενίας, καθώς έδωσε και πολιτικό χρώμα στους πανηγυρισμούς της πρόκρισης με αναφορές στη διαμάχη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
competition.

Στον τελικό της Eurovision επιστρέφει η Τσεχία, για πρώτη φορά από το 2004 και το γεγονός γιορτάστηκε δεόντως στην Πράγα,

Αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος, αλλάζει ο τρόπος που θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα, προκειμένου να εντείνουν την αγωνία για τον νικητή ως το τέλος του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια.

Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 42 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών.

Στη συνέχεια αυτές οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς τους.

Τέλος στο τρίτο στάδιο, η Eurovision θα προσθέτει τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους. Η αλλαγή χαρακτηρίστηκε ως «η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ από τότε που εισήχθη το σύστημα των 12 βαθμών πριν από περισσότερα από 40 χρόνια».

Την παρουσίαση έχουν αναλάβει ο άνθρωπος που έφερε πριν από 12 μήνες τον διαγωνισμό στην Σουηδία και η πολύ γνωστή παρουσιάστρια Πέτρα Μέντε. Στη σκηνή θα εμφανιστεί και ο διάσημος αμερικανός; Τζάστιν Τίμπερλέικ.

O διαγωνισμός live streaming και από το Youtube:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024