Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ σε επίθεση κοντά στη Δαμασκό
Το θάνατο κοντά στη Δαμασκό του ηγετικού της στρατωτικού στελέχους Μουσταφά Μπαντρεντίν επιβεβαίωσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, λέγοντας πως ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση. Η φύση της επίθεσης -επιδρομή, επίθεση με πύραυλο ή μέσα του πυροβολικού- δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη, όμως νωρίτερα λιβανικό κανάλι που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ υποστήριξε πως επρόκειτο για ισραηλινή επιδρομή. Ο Μπαντρεντίν είναι μεταξύ των θεωρούμενων υπεύθυνων για τη δολοφονία του Χαρίρι.
Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη που έγινε σε μία από τις βάσεις της, κοντά στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η οργάνωση διερευνά αν η έκρηξη προκλήθηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό, πυραυλική επίθεση ή πυρά πυροβολικού.
Η φύση της επίθεσης -επιδρομή, επίθεση με πύραυλο ή μέσα του πυροβολικού- δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη, όμως νωρίτερα λιβανικό κανάλι που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ υποστήριξε πως επρόκειτο για ισραηλινή επιδρομή.
Ο Μπαντρεντίν ήταν μεταξύ των θεωρούμενων υπεύθυνων για τη δολοφονία του λιβανέζου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- City Hub Events: East Macedonia Thrace Forum IV
- Το σχήμα επιβράβευσης Nova, σε συνεργασία με το PADU, διευρύνεται με νέες συνεργασίες στον χώρο της εστίασης
- Ελβετία: Ένας νεκρός μετά από πτώση τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο
- Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Δυσκολεύτηκα να κάνω παιδί στα 44, το ήθελα τόσο πολύ»
- Γάσπαρης: «Μετάνιωσα για όσα είπα για τον Μάκη Δενδρινό, πρόσφερε πολλά σε Πανιώνιο κι ελληνικό μπάσκετ»
- Αφθώδης πυρετός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – 10 ερωτήσεις και απαντήσεις