Βαρουφάκης: Δεν απείλησα με Grexit αλλά με κούρεμα ομολόγων
«Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς» διευκρίνισε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινίσεις όσον αφορά στο χαρακτηρισμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «ανίκανο ανθρωπάκο».
«Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς» διευκρίνισε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας σε νέους δημοσιογράφους της Athens Live αποκάλυψε τη στρατηγική των απειλών που είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του 2015, χαρακτήρισε λανθασμένη την παρουσίαση των όσων είπε ως απειλή για Grexit.
Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινίσεις όσον αφορά στο χαρακτηρισμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «ανίκανο ανθρωπάκι».
Όπως ανέφερε ο ίδιος, δήλωσε για τον Σόιμπλε ότι «μπροστά μου ήταν ο Γολιάθ, εγώ δεν ήμουν ούτε καν ο Δαυίδ, ένα μερμύγκι ήμουν, από πλευράς οικονομικής εξουσίας. Παρόλα αυτά τον είδα σαν έναν ανίκανο ανθρωπάκο πιασμένο μέσα σε μια πλεκτάνη συμφερόντων κι εκείνος είναι στη μέση και να προσπαθεί ως διευθυντής ορχήστρας να τις διευθύνει».
Όσον αφορά το χαρακτηρισμό του Σόιμπλε ως «αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών», ο Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν τον νοιάζει! Το ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει. Χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία για πολιτικούς δικούς του στόχους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα θύματα μιλούν για τις κτηνωδίες Έπσταϊν εδώ και δεκαετίες – Και ακόμα και τώρα εξακολουθούν να αγνοούνται
- Όταν ζητήθηκε στον Τζέιμς Κάμερον να μοιράσει κοκαΐνη στο κινηματογραφικό συνεργείο – «Έτσι γινόταν τότε»
- Χαλκός στην Ελλάδα: Πώς μια κρίσιμη πρώτη ύλη φέρνει τη χώρα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού
- Πώς οι χαμένες αυτοκρατορίες εξακολουθούν να διαμορφώνουν την Ευρώπη
- Ρωσία: Επέστρεψαν πολίτες που είχαν απαχθεί από το Κουρσκ μετά την εισβολή της Ουκρανίας
- Ιράν – ΗΠΑ: Ξεκινούν στο Ομάν οι έμμεσες συνομιλίες με την Ουάσιγκτον υπό τον φόβο στρατιωτικής επίθεσης

