Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο παραγωγός των Angry Birds μάς ξεναγεί στον κόσμο των οργισμένων πτηνών

Πώς μεταφέρεις στο σινεμά ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών; Με αρκετή φαντασία, είναι η απάντηση. Το Angry Birds έγινε ταινία και το in.gr συνάντησε τον παραγωγό της ταινίας Τζον Κοέν στο Κανκούν του Μεξικό και έμαθε περισσότερα για το τι πρόκειται να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Πώς μεταφέρεις στο σινεμά ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών; Με αρκετή φαντασία, είναι η απάντηση.

Αρκετά χρόνια αφότου κατάφερε να κάνει τους χρήστες να «κολλήσουν» στην οθόνη του κινητού ή του tablet τους με το Angry Birds -χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν «κατεβάσει» το παιχνίδι περισσότερες από 3 εκατομμύρια φορές-, η Rovio (η εταιρεία πίσω από το παιχνίδι) μαζί με τη Sony Pictures μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία των οργισμένων πτηνών

Το in.gr συνάντησε στο Κανκούν του Μεξικό τον παραγωγό της ταινίας Τζον Κοέν και έμαθε περισσότερα για το τι πρόκειται να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζον Κοέν είναι ένα από τα ονόματα που «κρύβονται» πίσω από τεράστιες animation επιτυχίες, όπως τα Despicable Me και τα Ice Age.

Τζον Κοέν, Τζος Γκαντ, Πίτερ Ντίνκλατζ και Τζέισον Σουντέικις στο Κανκούν
του Μεξικό (φωτ. Αγγελική Στελλάκη)

Από το κινητό… στην οθόνη

«Η ταινία είναι το origin story (η αρχική ιστορία) για τα Angry Birds. Είναι η ιστορία του πώς ξεκίνησε αυτή η παράξενη έχθρα ανάμεσα στα πτηνά και στα πράσινα γουρουνάκια. Μάς δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τους χαρακτήρες ή να τους παρουσιάσουμε για πρώτη φορά» λέει ο Κόεν.

«Τα Angry Birds είναι πολύ γνωστά, αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτά. Γνωρίζουν ότι υπάρχει μια σφεντόνα, ότι τα πουλιά δεν πετάνε και γι’ αυτό χρειάζονται τη σφεντόνα, ότι υπάρχουν κάποια γουρούνια που έχουν κλέψει τα αυγά των πουλιών και ότι τα γουρούνια αυτά είναι πράσινα, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν πολλά περισσότερα. Και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα μας να δημιουργήσει και να αναπτύξει μια ιστορία για αυτή την ταινία. Οπότε είχαμε ελευθερία να αναπτύξουμε στην ταινία -σε αντίθεση με αυτό που θα συνέβαινε σε μία ταινία Χάρι Πότερ» τονίζει ο παραγωγός.

Σε μία εποχή όπου οι ταινίες animation είναι πλέον πάρα πολλές, τι είναι αυτό που κάνει μία ταινία να ξεχωρίζει;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο μιας σπουδαίας ταινίας κινουμένων σχεδίων είναι ο χαρακτήρας. Η ιστορία είναι σημαντική, αλλά ο χαρακτήρας είναι συνδυασμός καλής φωνητικής ερμηνείας, καλού γραψίματος και καλών γραφικών και αυτός (ο χαρακτήρας) είναι που κάνει το κοινό να ταυτίζεται με την ταινία. Αυτό οδηγεί το κοινό στις αίθουσες» σημειώνει ο Κοέν.

«Το άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο στο animation είναι να έχεις μία ιδέα που να απευθύνεται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, μια ιδέα που να είναι κατανοητή για όλους τους θεατές. Προσωπικά, λατρεύω την σωματική κωμωδία, η οποία κάνει τους θεατές όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο» προσθέτει.

Οι χαρακτήρες

Ποιοι είναι όμως οι χαρακτήρες της ταινίας Angry Birds;

Ο Ρεντ είναι ένα οργισμένο πτηνό με κόκκινο χρώμα. Βρίσκει τα άλλα πουλιά αφελή και μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση δεν αργεί να χάσει την ψυχραιμία του. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά έξυπνος και «υποψιασμένος», ειδικά όσον αφορά την παρουσία των πράσινων γουρουνιών στο νησί.

Ο Τσακ είναι εξαιρετικά γρήγορος. Λατρεύει να κάνει νέους φίλους, αλλά η ταχύτητά του συχνά τον βάζει σε μπελάδες.

Ο Μπομπ είναι αγαθός γίγαντας, αλλά αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα: όταν τρομάξει ή θυμώσει μπορεί να… εκραγεί. Κυριολεκτικά.

Η Ματίλντα είναι η δασκάλα διαχείρισης θυμού που προσπαθεί να βοηθήσει τα άλλα πτηνά να αντιμετωπίσουν την οργή μέσα τους. Και η ίδια κρύβει, όμως, αρκετή δόση θυμού.

Ο Μεγάλος Αετός είναι ο μύθος του νησιού. Το μοναδικό πτηνό που μπορεί να πετάει, έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Όταν τα γουρούνια εμφανιστούν, ο Ρεντ, ο Τσακ και ο Μπομπ θα χρειαστούν την βοήθειά του.

Ο Λέοναρντ είναι ο αρχηγός των πράσινων γουρουνιών. Εμφανίζεται ως καλόκαρδος επισκέπτης, αλλά η ατζέντα του είναι μάλλον διαφορετική.

Τα Angry Birds μιλούν ελληνικά

Πολύ σημαντικό κομμάτι μιας ταινίας animation είναι η φωνητική ερμηνεία, ειδικά σε μία ταινία με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες όπως στην περίπτωση των Angry Birds.

Ο παραγωγός Τζον Κοέν επισημαίνει ότι η Rovio είχε κρατήσει την έκπληξη της ομιλίας των πουλιών για την ταινία. «Νομίζω ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί που θα μπορέσει να τους δει και να τους ακούσει να μιλούν για πρώτη φορά» λέει.

Εκτός, όμως, από την αγγλόφωνη εκδοχή (όπου τις φωνές τους στους χαρακτήρες δανείζουν μεταξύ άλλων οι Τζέισον Σουντέικις, Τζος Γκαντ και ο Πήτερ Ντίνκλατζ -ο νάνος του Game of Thrones), τα Angry Birds μιλούν και ελληνικά.

Συγκεκριμένα, στην μεταγλωττισμένη εκδοχή της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν οι: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαίρη Συνατσάκη, Άρης (REC) Λουμάκης και Σπύρος Μαργαρίτης.

Το μέλλον

Το μέλλον των κινηματογραφικών Angry Birds θα εξαρτηθεί από την επιτυχία ή μη της ταινίας.

Ο Τζον Κοέν, πάντως, ελπίζει η ταινία να οδηγήσει σε ένα franchise (δηλαδή σε μία σειρά) ταινιών, αντίστοιχη με εκείνη άλλων επιτυχιών του παραγωγού (όπως η «Εποχή των Παγετώνων» και το «Εγώ, ο Απαισιότατος»).

«Έχουμε μόλις τελειώσει αυτή την ταινία, αλλά δεν μπορείς παρά να αρχίσεις να σκέφτεσαι που θα μπορούσαν να πάνε οι χαρακτήρες. Νομίζω ότι είναι καλό σημάδι το να αρχίσεις να αναρωτιέσαι ποιος θα ήταν ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού για αυτούς» λέει χαρακτηριστικά.

* Το «Angry Birds: Η Ταινία» προβάλλεται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες (και μεταγλωττισμένο και σε 3D).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024