Σε ελληνοϊταλική κοινοπραξία η σύμβαση για τους Σταθμούς Συμπίεσης του ΤΑΡ
Η κοινοπραξία των εταιριών Renco (Ιταλία) και ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα) ανέλαβε την σύμβαση «Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή των σταθμών συμπίεσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η κοινοπραξία των εταιριών Renco (Ιταλία) και ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα) ανέλαβε την σύμβαση «Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή των σταθμών συμπίεσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η σύμβαση προβλέπει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και ανάθεση ενός σταθμού συμπίεσης στους Κήπους, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενός δεύτερου στο Φιέρι στην Αλβανία και ενός σταθμού μέτρησης ροής στη Βίγλιστα που θα υπολογίζει την ποσότητα του φυσικού αερίου που διέρχεται από το ελληνικό τμήμα του αγωγού.
Η έναρξη της κατασκευής των σταθμών συμπίεσης έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μετά από περίπου 2 χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ Ίαν Μπράντσοου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η σύμβαση θα δημιουργήσει πρόσθετη απασχόληση και οικονομικές διεξόδους στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της όδευσης του TAP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής


