Σε συμφωνία για την Ελλάδα «πολύ σύντομα» καλεί ο Ντόναλντ Τουσκ
Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» και πάντως «έως το τέλος του Μαΐου» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας από όλες τις πλευρές «να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους».
Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο κ. Τουσκ εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, προσθέτοντας:
«Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως έως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7, η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά.
»Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναμένει να ξεσπάσει φέτος στην Ελλάδα κάποια «μεγάλη κρίση», προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν για να παρουσιάσει ορατή πρόοδο.
Εντούτοις, πηγές δήλωναν νωρίτερα στο Reuters ότι οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]
- Γιουβέντους-Λάτσιο 2-2: Η «Μεγάλη Κυρία» έσωσε την παρτίδα στο 90+6’

