Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μούμια 4.500 ετών βρέθηκε στο Περού

Μούμια 4.500 ετών βρέθηκε στο Περού

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν μία μούμια 4.500 ετών που ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τον αρχαίο πολιτισμό «Καράλ». Η ανακάλυψη έγινε στο χωριό Ασπέρο, ένα αρχαίο ψαροχώρι στο βόρειο Περού.

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν μία μούμια 4.500 ετών που ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τον αρχαίο πολιτισμό «Καράλ».

Η ανακάλυψη έγινε στο χωριό Ασπέρο, ένα αρχαίο ψαροχώρι στο βόρειο Περού.

Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής στην περιοχή είπε ότι η μούμια είναι πιθανότατα γυναίκα 40 – 50 ετών, μάλλον ευκατάστατη, η οποία τάφηκε με πλήθος αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, στον τάφο της γυναίκας βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μικρά γλυπτά με μορφές πουλιών ή μαϊμούδων, καθώς και ένα κολιέ από όστρακα.

Η μούμια χρονολογείται από το 2.500 π.Χ., περίπου την εποχή που ξεκίνησαν να χτίζονται πυραμίδες στο Περού.

Τα αίτια του θανάτου της γυναίκας δεν είναι γνωστά, αν και η αρχαιολόγος Ρουθ Σάντι Σολίς έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο θυσίας. «Στους οικισμούς του πολιτισμού του Καράλ, η ανθρώπινη θυσία δεν ήταν συνηθισμένη. Ήταν κάτι πολύ σπάνιο» δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Andina.

Είπε, επίσης, ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο δείχνουν «ισότητα μεταξύ των φύλων, που επέτρεπε τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες να έχουν ηγετικούς ρόλους και να απολαμβάνουν ανώτερο κοινωνικό στάτους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024