O σεισμός απομακρύνει τις πρόωρες κάλπες στην Ιαπωνία και την TPP
«Δεν θεωρεί πιθανό» ο εκπρόσωπος του ιάπωνα πρωθυπουργού την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δείχνοντας στην κατάσταση στο νότιο τμήμα της χώρας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στο Ειρηνικό (TPP). Oι νεκροί του σεισμού έχουν ανέλθει την Τετάρτη σε 48.
«Δεν θεωρεί πιθανό» ο εκπρόσωπος του ιάπωνα πρωθυπουργού την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δείχνοντας στην κατάσταση στο νότιο τμήμα της χώρας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς.
Oι νεκροί του σεισμού έχουν ανέλθει την Τετάρτη σε 48 ενώ στις πληγείσες περιοχές πάνω από 100.000 έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στο Ειρηνικό (TPP).
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε είπε ότι «δεν πιστεύει» πως ο Άμπε θα διαλύσει τη Βουλή, αν και σημείωσε πως «είναι δική του απόφαση».
Οι εκτιμήσεις ήθελαν τον ιάπωνα πρωθυπουργό να προχωρά σε πρόωρες εκλογές που θα συνέπιπταν με τη διαδικασία για τη Γερουσία τον Ιούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Live streaming: Η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Λιθουανία: Η κυβέρνηση θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των αερόστατων από τη Λευκορωσία
- Ηλεία: Θρίλερ στην Ανδραβίδα με IX βυθισμένο σε αρδευτικό κανάλι – Αγνοείται ο οδηγός
- Ο Τζέρεμι Ο. Χάρις του Emily in Paris συνελήφθη στην Ιαπωνία ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών
- Προσωρινή διακοπή στον τελικό του League Cup λόγω συσκότισης
- Τα εννέα βήματα της ΚΕΔ για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League

