Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ευλογημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο ευλογημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα των παικτών του ΝΒΑ μίλησε για όλους και για όλα. Για το μεγάλο παραμύθι της ζωής του και κυρίως για το πως η οικογενειά του είναι πάντα στο πλευρό του. Αναφέρθηκε στο ξεκινημά του αλλά και στους κοντινούς στόχους του, που είναι να δουλέψει πολύ με τα αδέρφια του για να γίνουν όλοι καλύτεροι.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα των παικτών του ΝΒΑ μίλησε για όλους και για όλα. Για το μεγάλο παραμύθι της ζωής του και κυρίως για το πως η οικογενειά του είναι πάντα στο πλευρό του. Αναφέρθηκε στο ξεκινημά του αλλά και στους κοντινούς στόχους του, που είναι να δουλέψει πολύ με τα αδέρφια του για να γίνουν όλοι καλύτεροι.

«Όταν αποφάσισα να μην γίνω ποδοσφαιριστής, ο μπαμπάς στεναχωρήθηκε. Αλλά ήθελε να κάνει κάτι για να μας βοηθήσει. Κάναμε πολλές ειδικές ασκήσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Συνήθιζε να μας πηγαίνει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μας μαθαίνει συγκεκριμένες κινήσεις. Πλέον δεν νιώθει στενοχωρημένος. Τώρα λέει «δόξα τω Θεώ» που δεν γίναμε ποδοσφαιριστές».

Για το πώς επέλεξε τελικά το μπάσκετ: «Δεν ήταν το ύψος, δεν ήμουν ψηλό παιδί. Μια μέρα ο Θανάσης είπε: «Θέλω να παίξω μπάσκετ» και εγώ είπα «Ω Θεέ μου». Ο πατέρας μου μας μιλούσε περίπου τρεις ώρες σερί: «Μπάσκετ; Μιλάτε για μπάσκετ;». Μετά από λίγη ώρα μας είπε: «Οκ λοιπόν, μπορείτε να παίξετε μπάσκετ». Εγώ έλεγα πως: «Δεν θα καταφέρω να γίνω νο.1 στο ποδόσφαιρο». Συνήθιζα να περνάω πολύ ώρα με τον Θανάση γιατί ήταν μεγαλύτερος και ήθελα να πηγαίνω συνέχεια μαζί του. Μετά ο Κώστας ακολούθησε το μπάσκετ και στη συνέχεια και ο Άλεξ». Ετσι ξεκίνησαν λοιπόν όλα μέχρι που έφτασε η στιγμή του ΝΒΑ…

«Όταν οι Μπακς ήρθαν και με πήραν από το αεροδρόμιο (σ.σ. Ιούλιος του 2013). Μου έδωσαν ένα καινούριο iPhone και είχα στα χέρια μου περίπου 1000 δολάρια. Σκέφτηκα: «ΝΒΑ, δεν θα αφήσω την ευκαιρία!» Στη συνέχεια πήγαμε στο Λας Βέγκας και εκεί συνάντησα τον Λάρι Σάντερς. Μας έδωσαν ακόμα κάποια χρήματα για το ταξίδι. Περίπου 500-600 δολάρια και ο Λάρι μου είπε: «Εδώ είσαι ρούκι!». Εγώ εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν: «Ουάου, αγαπώ το ΝΒΑ!» Τόσο απλά, η ζωή σου αλλάζει. Σε φροντίζουν για τα πάντα. Αλλά την ίδια στιγμή συνειδητοποιώ πόσο ευλογημένος είμαι που έχω όλα αυτά».

Και στη συνέχεια η ζωή στις ΗΠΑ έγινε εύκολη…

«Δεν είμαι άτομο που βγαίνει πολύ. Το να ζω εδώ με βοηθάει να είμαι πιο πολύ συγκεντρωμένος στο μπάσκετ και την οικογένεια μου , τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για εμένα στη ζωή. Λατρεύω να είμαι εδώ στο Μιλγουόκι . Είναι μία πόλη που ξέρει να σέβεται, αρκετά ήσυχη, χωρίς τίποτα το φαντασμαγορικό. Αρκετός κόσμος με πλησιάζει και προσπαθεί να με συμβουλεύσει καθημερινά».

Για το πως περνά στον ελεύθερο χρόνο του: «Συνήθως επισκεπτόμαστε το Σικάγο. Υπάρχει ένα ωραίο εστιατόριο εκεί. Έχει μπουφέ με Κινέζικο φαγητό και σούσι. Με τον Κώστα και τον Άλεξ, συνήθως παίζουμε laser tag. Είμαι πολύ καλός σε αυτό, σκύβω για να μην μπορούν να με δουν. Πίσω στην Ελλάδα συνήθως παίζουμε paintball. Και στο σπίτι μας στο Μιλγουόκι μας αρέσει να χορεύουμε. Έχω τον ρυθμό μέσα μου. Μπορεί να είναι αυτός το τίτλος του άρθρου «O καλύτερος χορευτής»; Μένω σε ένα διαμέρισμα με τον Κώστα και οι γονείς μου από κάτω. Θα μετακομίσω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι το καλοκαίρι που έρχεται».

Και πάνω από όλα η οικογένεια…

«Απέναντι από τον πάγκο μας, περίπου στην πέμπτη σειρά κάθονται οι γονείς μου, που έχουν χάσει μόλις 3 αγώνες. Στην περσινή σεζόν, όταν έκανα κάποια λάθος ενέργεια, τρελαινόμουν και έδειχνα πως ένιωθα. Η μητέρα μου πάντα στενοχωριόταν. Πλέον, ξέρω πως να το ελέγχω όλο αυτό και είμαι πάντα ήρεμος στον πάγκο. Όταν βρίσκομαι στο πλάι για την επαναφορά πάντα μιλάω στον αδερφό μου τον Άλεξ: «Τι λέει φίλε, όλα καλά;» και εκείνος μου απαντάει: «Όταν έχεις ανοιχτό σουτ, παίρνε το» και εγώ του λέω: «Οκ κατάλαβα». Προσπαθώ να επικοινωνώ με αυτούς, σαν να παίζουν το παιχνίδι μαζί με εμένα».

«Πηγαίνουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, με πηγαίνουν στο αεροδρόμιο , απλά πράγματα όπως αυτά. Ο πατέρας μου με βοηθάει με το μπάσκετ. Η μητέρα μου κάνει όλα τα άλλα. Αν μπορούσα να δώσω ένα βραβείο MVP, θα πήγαινε στη μητέρα μου. Έκανα μία φωτογράφηση στο ESPN αυτή τη χρονιά και άνοιξα το περιοδικό λέγοντας στη μητέρα μου: «Μαμά, φωτογραφήθηκα χωρίς την ομάδα» και εκείνη τρελάθηκε: «Τι; Εμείς που ήμασταν;» Τους εξήγησα πως συνέβη στο Χιούστον και δεν μπορούσαν να είναι εκεί. Με ρώτησε αν είμαι τρελός! Θέλει να είναι πάντα εκεί».

Και λίγο από Ελλάδα…

«Πράγματι, το περασμένο καλοκαίρι ήταν τρελό. Εγώ και ο Θανάσης βρισκόμασταν στο σπίτι μας και περίπου 5 ώρες πριν συμβεί ανακοινώσαμε στο twitter πως θα βρεθούμε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Πίστευα πως θα βρεθούν 20-30 άτομα και ξαφνικά είδα 2-3 χιλιάδες. Και άτομα με κάμερες από κάθε τηλεοπτικό κανάλι. Είναι το ίδιο γήπεδο που προσπαθούσα να μιμηθώ τον Άλεν Άιβερσον όπως μεγάλωνα. Είχα το ίδιο μαλλί, προσπαθούσα να είμαι σαν εκείνον, να ντριπλάρω με τον ίδιο τρόπο τα αδέρφια μου».

«Ξέρω πως πολύς κόσμος παρακολουθεί τι γίνεται. Στο facebook έχω πολλούς Έλληνες φίλους. Παρακολουθώ το timeline μου και βλέπω συνεχώς να λένε Κώστας, Θανάσης, Γιάννης, Γιάννης, Γιάννης, Κώστας, Θανάσης κτλ. Έχω περίπου 350.000 like (σ.σ. άτομα που τον ακολουθούν) και βλέπω όλους να μιλούν για εμάς. Το πρώτο πράγμα που λένε το πρωί είναι «Είδατε το κάρφωμα του Γιάννη;». Πολλά μικρά παιδιά παρακολουθούν τα όσα κάνουμε και για αυτό πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα σε εκείνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024