Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γυμναστική εξουδετερώνει τις αρνητικές συνέπειες του καθισιού

Η γυμναστική εξουδετερώνει τις αρνητικές συνέπειες του καθισιού

Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να εξισορροπήσει τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει η καθιστική ζωή στην υγεία μας, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να εξισορροπήσει τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει η καθιστική ζωή στην υγεία μας, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Λανκαστερ ανέλυσε στοιχεία από εθνική αγγλική μελέτη του 2008 και κατηγοριοποίησαν τους ανθρώπους ανάλογα με το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και του χρόνου που περνούσαν καθήμενοι.

Οι ενήλικοι που κάθονταν πολύ και δεν γυμνάζονταν καθόλου είχαν υψηλή συχνότητα παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο και διαβήτη, συγκριτικά με εκείνους που επίσης κάθονταν πολλές ώρες αλλά επίσης αθλούνταν τακτικά.

Επίσης, τα άτομα που κάθονταν πολλές ώρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερα επίπεδα HDL («καλής») χοληστερόλης, ακόμα και αν δεν γυμνάζονταν τακτικά.

«Η μελέτη είναι σημαντική διότι αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη σημασία της σωματικής δράσης και της γυμναστικής. Δείχνει ότι τα άτομα που κάθονταν πολλές ώρες, είτε λόγω δουλειάς ή τρόπου ζωής, μπορούσαν να εξισορροπήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία τους γυμναζόμενοι τακτικά» εξηγεί ο Δρ Κισχαν Μπακρανια, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Και ο Δρ Τόμας Γέιτς, επικεφαλής των ερευνητών προσθέτει ότι «η μελέτη δίνει έμφαση στην σημασία της σωματικής άσκησης για την διατήρηση της καλής μας υγείας».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024