Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Open House 2016: 91 κτήρια μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε

Open House 2016: 91 κτήρια μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε

...

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής έρχεται για τρίτη χρονιά από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Εκτός από το σαββατοκύριακο των δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων (Open PEN Tours) στις 16-17 Απριλίου, προγραμματίζονται και άλλες παράλληλες δράσεις, όπως το Open School την Παρασκευή 15 Απριλίου και το Made in Athens στις 13-15 Απριλίου.

91 κτήρια και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο με ξεναγούς 450 εθελοντές και ελεύθερη είσοδο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Tο πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

13-17/04 OPEN BOX: τα σημεία συνάντησης στο κέντρο της πόλης του ΟΗΑ είναι το κατάστημα IANOS (Σταδίου 24) και η Τεχνόπολη (Γκάζι).

Πρόκειται για τα δύο ενημερωτικά περίπτερα του Open House Athens2016, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το φετινό πρόγραμμα και να προμηθευτείτε τα προϊόντα της αλλά και την κάρτα προτεραιότητάς τους οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

11-15/04 MADE IN ATHENS: με τη νέα αυτή παράλληλη δράση που εντάσσεται φέτος στο πρόγραμμα του OHA θα διοργανωθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους παραγωγής της πόλης. Επισκέψεις στους χώρους, όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της Αθήνας. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους.

15/04 OPEN SCHOOL: το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHAπεριλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ή επικοινωνήστε στο info@openhouseathens.gr

15-24/04 OPEN PHOTO: ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο OHA, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Οι επισκέπτες μπορούννα συμμετέχουν στον διαγωνισμό ανεβάζοντας από δημόσιο προφίλ στο instagram φωτογραφίες που τράβηξαν κατά τη διάρκεια του OPEN HOUSE Athens 2016 γράφοντας #fujifilm_oha2016. Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας έχει θέμα «Corners», ένα θέμα που μπορεί να ερμηνευτεί είτε αρχιτεκτονικά: «γωνίες» είτε συναισθηματικά/βιωματικά: «γωνιές» –εκεί που συναντώνται το μάτι, το μυαλό και η καρδιά…

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι ανοιχτός σε όλους. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, σε λάτρεις της αρχιτεκτονικής,της Αθήνας, της δράσης… αλλά και σε όσους θέλουν απλά να μοιραστούν τη ματιά τους για τοOpen HouseAthens.

Οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές από τη Fujifim.

16-17/04 OPEN BIKE: η νέα αυτή παράλληλη δράση δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε την πόλη ποδηλατώντας! Στους συμμετέχοντες παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος ασφαλείας από το Solebike και αναμνηστικό υλικό του OHAthens 2016. Για να συμμετέχετε απαιτείται να κάνετε κράτηση και να παραλάβετε το εισιτήριο σας από το OPEN BOX.
Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας www.openhouseathens.gr

17/04 TIME TO CLOSE PARTY: Το OHA 2016 ρίχνει αυλαία με πάρτι στο Κ8 Point, Ερμού 119 μετά τις 21.30 με παγωμένες μπύρες SOL και espiritu libre. Στα decks ο DJ Stam.

Δείτε τα κτήρια που συμμετέχουν στο Οpen House Athens 2016

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024