Με το σταγονόμετρο οι μετακινήσεις προσφύγων από τον Πειραιά
Σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δύο τουριστικά λεωφορεία με μόλις 114 άτομα αναχώρησαν για τον Αγ.Ανδρέα Ατττικής και το Κουτσόχερο Λάρισας.
Σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δύο τουριστικά λεωφορεία με μόλις 114 άτομα αναχώρησαν για τον Αγ.Ανδρέα Ατττικής και το Κουτσόχερο Λάρισας.
Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το Blue Star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το Blue Star Paros με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.
Το μεσημέρι διοργανώνεται πορεία από την πλατεία Βικτωρίας στα γραφεία της ΕΕ στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Από τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να τους πείσει να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκιδική: «Η γυναίκα της κόκκινης βαλίτσας μπορεί να είναι η κόρη μου» – Τι λέει πατέρας αγνοούμενης
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Στην 7η θέση των προκριματικών ο Ρούμτσιος, 36η η Σπανουδάκη (vids)
- Θεσσαλονίκη: Στη «φάκα» τρία άτομα για διακίνηση αναβολικών και παράνομων συμπληρωμάτων διατροφής – Κακουργηματική δίωξη
- Έλενα Παπαρίζου: Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια – Τι συνέβη και νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΛ
- Βέροια: «Έπαιζε με άλλα παιδιά, σκόνταψε και χτύπησε του κεφάλι του» – Τι λέει ο πατέρας του 7χρονου