Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ποιες ταινίες θα δούμε φέτος στις Κάννες;

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο, αλλά τα στοιχήματα «πέφτουν» ήδη για το ποιοι σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κρουαζέτ για το πιο λαμπερό ευρωπαϊκό κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Το in.gr επέλεξε μερικούς από τους τίτλους που ακούγονται.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο, αλλά τα στοιχήματα «πέφτουν» ήδη για το ποιοι σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κρουαζέτ για το πιο λαμπερό ευρωπαϊκό κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Το in.gr επέλεξε μερικούς από τους τίτλους που ακούγονται:

The Last Face

Χώρισαν λίγο μετά την κοινή εμφάνισή τους στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Σον Πεν θα επέστρεφε στις Κάννες με την ταινία The Last Face, όπου πρωταγωνιστεί η πρώην σύντροφός του, Σαρλίζ Θερόν, στον ρόλο της διευθύντριας μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης που μαζί με έναν γιατρό (τον ερμηνεύει ο Χαβιέ Μπαρδέμ) καλούνται να λάβουν σκληρές αποφάσεις.

Juste la fin du monde (Μόνο το τέλος του κόσμου)

Με τέσσερις από τις ταινίες του να έχουν προβληθεί στην Κρουαζέτ, μπορεί να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και η νέα ταινία του Ξαβιέ Ντολάν θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι στην ταινία πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκασπάρ Ουλιέλ, Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεϊντού. Ο Ουλιέλ ερμηνεύει έναν άνδρα που επιστρέφει μετά από μεγάλη απουσία στο πατρικό του, για να πει στην οικογένειά του ότι πεθαίνει.

The Unknown Girl

Οι Κάννες αγαπούν τους αδελφούς Νταρντέν, χαρίζοντάς τους συχνά διακρίσεις για τις ταινίες τους. Η πιο πρόσφατη παρακολουθεί την ιστορία ενός γιατρού που προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα μιας γυναίκας που πέθανε έχοντας αρνηθεί να υποβληθεί σε επέμβαση.

Julieta

Νέα ταινία για τον Πέδρο Αλμοδοβάρ, την οποία δεν αποκλείεται να δούμε φέτος στις Κάννες. Ηρωίδα της ιστορίας είναι η Χουλιέτα, μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.

The Neon Demon

Ένα θρίλερ γύρω από τον κόσμο της ομορφιάς είναι η νέα δημιουργία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (Drive). Σε αυτό μία νεαρή κοπέλα φτάνει στο Λος Άντζελες, όπου μία ομάδα γυναικών θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτό που εκείνη διαθέτει. Η Ελ Φάνινγκ πρωταγωνιστεί, μαζί με τον Κιάνου Ριβς.

Paterson

Η τελευταία ταινία του Τζιμ Τζάρμους έχει ως ήρωα έναν οδηγό λεωφορείου και ποιητή (τον ερμηνεύει ο Άνταμ Ντράιβερ). Η προηγούμενη ταινία του αμερικάνου σκηνοθέτη, «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ.

Finding Dory

Στις Κάννες προβάλλεται συνήθως μία μεγάλη animation ταινία, εκτός συναγωνισμού. Οι φήμες θέλουν αυτή τη φορά η ταινία αυτή να είναι η συνέχεια του «Ψάχνοντας τον Νέμο», με τίτλο «Ψάχνοντας την Ντόρι».

La La Land

Τα στοιχήματα ήδη πέφτουν για το εάν το «La La Land», η ταινία που γύρισε ο Ντάμιεν Σαζέλ (Whiplash) με πρωταγωνιστές τους Έμμα Στόουν, Ράιαν Γκόσλινγκ και Τζέι Κ. Σίμονς θα βρεθεί μέχρι τα Όσκαρ. Μέχρι τότε μπορεί να τη δούμε στις Κάννες. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μιούζικαλ που θέλει έναν πιανίστα της τζαζ να ερωτεύεται μία ηθοποιό.

The Handmaid

Μετά το Snowpiercer και την αρνητική εμπειρία που είχε στις ΗΠΑ, ο Παρκ Τσαν Γουκ σκηνοθετεί την μεταφορά σε ασιατικό έδαφος του μυθιστορήματος «Η Κλέφτρα» της Σάρα Γουότερς. Στην ταινία του Παρκ Τσαν Γουκ η υπόθεση λαμβάνει χώρα στην υπό ιαπωνική κατοχή Κορέα της δεκαετίας του 1930 και όχι στο βικτωριανό Λονδίνο.

The Light Between Oceans

Μοναδική ευκαιρία να δούμε το ζευγάρι και στη ζωή Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ επί σκηνής. Στην ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς -η οποία θα βγει στις αίθουσες σε οσκαρική περίοδο- που βρίσκει τη ζωή ενός φαροφύλακα και της συζύγου του να αλλάζει όταν μία βάρκα με ένα μωρό φτάνει στην ακτή του μέρους όπου ζουν.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024