
Πανελλαδικές Εξετάσεις: 103.366 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις
Στους 103.366 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα διεκδικήσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η οποίες ξεκινούν στις 16 Μαΐου, τις 69.985 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στους 103.366 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα διεκδικήσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η οποίες ξεκινούν στις 16 Μαΐου, τις 69.985 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους, είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, σε τέσσερα μαθήματα.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.
Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
- Ιράν: «Κρίσιμης σημασίας» να εξασφαλιστούν αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη «το συντομότερο δυνατόν»
- Ουκρανία: Θα τηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα, διαβεβαιώνει ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κλείδωσαν δύο ημερομηνίες
- Bαθμολογία UEFA: Δυσκολεύει η10η θέση για την Ελλάδα
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση συρμού του τραμ με βαν στον Άλιμο
