Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασφαλιστικό: Μείωση 10% στο εφάπαξ και δύο ειδών ενοποιήσεις ταμείων

Ασφαλιστικό: Μείωση 10% στο εφάπαξ και δύο ειδών ενοποιήσεις ταμείων

Μείωση έως και 10% μεσοσταθμικά στα εφάπαξ του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εν όψει της συμφωνίας με τους θεσμούς. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν.Φράγκος, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα συγχωνευθούν τα Ταμεία Πρόνοιας (ΝΠΔΔ) που χορηγούν εφάπαξ. Στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης όλα τα Ταμεία που χορηγούν κύρια σύνταξη.

Μείωση έως και 10% μεσοσταθμικά στα εφάπαξ του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εν όψει της συμφωνίας με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος. Επιπλέον, «ψαλίδι» έως και 32,5% αναμένεται για τα μερίσματα του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ταμείων, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα συγχωνευθούν τα Ταμεία Πρόνοιας (ΝΠΔΔ) που χορηγούν εφάπαξ, ενώ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενοποιηθούν όλα τα Ταμεία που χορηγούν κύρια σύνταξη.

Την ενοποίηση σε ένα κοινό ταμείο των επικουρικών και των ταμείων πρόνοιας (τα οποία, με βάση το αρχικό σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού, επρόκειτο να ενταχθούν στο ΙΚΑ ως νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φράγκος, χθες, σε ημερίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διαχωριστούν πλήρως ο κλάδος της κύριας ασφάλισης -τον οποίο θα χρηματοδοτεί, τουλάχιστον έως το ύψος της εθνικής σύνταξης, ο κρατικός προϋπολογισμός- από τους κλάδους της επικούρησης και του εφάπαξ, όπου η χρηματοδότηση είναι και θα παραμείνει διμερής (εργοδοτών και εργαζομένων) και το ύψος των καταβαλλόμενων παροχών θα εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών και δημογραφικών δεδομένων, σύμφωνα με μαθηματικούς τύπους και χωρίς προκαθορισμένα ποσοστά αναπλήρωσης, όπως θα ισχύει για τις κύριες συντάξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024